Legionellabakterier i bubbelpoolen i simhallen

Under ett rutinprov av vattnet i Höörs Bad och Sportcentrum påträffades legionellabakterier i bubbelpoolen. Du som har badat i bubbelpoolen och därefter blivit sjuk behöver vara uppmärksam på dina symptom och kontakta sjukvården. Läs mer här.

Höörs kommuns rankning i företagsklimat tar kraftiga kliv uppåt

I maj så kunde vi berätta att Höörs kommun var hade den största ökningen av det ”Sammanfattande omdömet av företagsklimatet i kommunen” i hela Skåne. Nu har Svenskt Näringsliv släppt sverigerankningen och resultatet visar att Höörs kommun klättrar hela 86 platser.

Svenskt Näringsliv mäter varje år företagsklimatet i Sveriges alla kommuner och idag släpptes rankningen. Höörs kommun hamnade på plats 109 vilket är en stor förbättring från föregående år då placeringen var 195 av Sveriges 290 kommuner.

”Att vi även stiger på riksplanet är väldigt positivt. Det visar att våra insatser och arbete sedan några år tillbaka med att utveckla företagsklimatet uppskattas av företagarna. Nu fortsätter vi arbetet i nära dialog med företagarna för att nå ännu längre”, säger Peter Wollin destinations- och näringslivschef i Höörs kommun.

Näst största ökningen i landet

Höörs kommuns ökning i sverigerankningen är den näst högsta i landet och den största ökningen av alla de skånska kommunerna. Se hela resultatet på Svenskt Näringslivs webbplats.

”Att stärka företagsklimatet har varit prioriterat denna mandatperioden och rankningen är ett tydligt bevis på att vi har lyckats. Nu fortsätter vi arbetet vi har påbörjat för att göra det ännu bättre för våra företagare framöver,” säger Johan Svahnberg kommunstyrelsens ordförande i Höörs kommun.

Grafik över de kommuner som ökar mest i rankningen. Första plats Oxölösund ökar med 91 platser och är nu på rankningsplats 122. Höörs kommun tvåa ökar med 86 platser och är nu rankningsplats 109. Gagnef kommun ökar med 83 plater rankningsplats 158.
Höörs kommun på plats nummer två bland de kommuner som ökat mest i Sverige

”Inte bara trevlig”

Arbetet med satsningen ”Inte bara trevlig” har satt igång nu under hösten. Målet är att företag ska trivas och utvecklas i Höörs kommun. På Höörs kommuns LinkedIn kan du se ett inlägg om kick-offen. 

”Inte bara trevlig” är en satsning där 12 kommuner i Malmö-Lundregionen som har gått samman för att förbättra dialogen mellan kommunen och företagarna. Namnet syftar på att en bra relation med företagen handlar om att inte bara vara trevlig, utan också lyhörd, tydlig, empatisk och att kunna förklara.

Idén är att handläggare och chefer tillsammans sätter sig in i företagens villkor och vardag och diskuterar hur vi kan bidra till att dialogen fungerar bra för båda parter.

”Genom att entusiasmera och engagera berörda medarbetare i näringslivsutvecklingsfrågorna når vi framgång i vår strävan att förbättra kommunikation och bemötande”, säger Camilla Lindhe, kommundirektör i Höörs kommun.

Bild på Johan Svahnberg,Marlene Hassel, Peter Wollin. Marlene håller ett diplom.
Från vänster: Johan Svahnberg, Marlene Hassel, Peter Wollin. Peter var på plats på i Malmö för Svenskt Näringslivs möte kring sverigerankningen och fick ta emot pris och diplom för Årets klättrare i Skåne.

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of hoor.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.