Eldningsförbud

På grund av den stora risken för bränder i skog och mark har Räddningstjänsten Skånemitt beslutat om eldningsförbud. Förbudet gäller från och med den 21 maj klockan 13. Eldningsförbudet gäller i Höörs kommun. Förbudet gäller tills vidare och kan kvarstå även om en mindre mängd nederbörd kan komma lokalt. Du får laga mat och grilla på fasta grillplatser. Läs mer om eldningsförbudet.

Hög vattenförbrukning – spara på vattnet

Just nu är vattenförbrukningen hög i kommunen och vattenverken har svårt att producera de mängder dricksvatten som används. Mittskåne Vatten uppmanar därför till att spara på vattnet för att minska vattenanvändningen och för att säkerställa att vattnet räcker till mat, dryck och hygien. Läs mer.

Idag flaggar vi för Ukraina

Idag är det två år sedan Ryssland invaderade Ukraina. För att visa vår solidaritet med det ukrainska folket så flaggar vi idag med den ukrainska flaggan utanför kommunhuset och på Nya Torg i Höör.

Den 24 februari 2022 invaderade Ryssland Ukraina, och kriget pågår fortfarande. Höörs kommun väljer idag att uppmärksamma årsdagen genom att hissa den ukrainska flaggan.

Genom att hissa den ukrainska flaggan visar vi i Höörs kommun solidaritet och att vi tydligt står med det ukrainska folket.

Våra tankar går också extra mycket idag till de medborgare från Ukraina som har flytt från kriget och nu befinner sig i Höörs kommun, och till medborgarna i Kopychyntsi som är vår vänort i västra Ukraina.

Kommunfullmäktiges ordförande Anders Netterheim
Kommunstyrelsens ordförande Johan Svahnberg
Kommundirektör Camilla Lindhe

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of hoor.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.