Eldningsförbud

På grund av den stora risken för bränder i skog och mark har Räddningstjänsten Skånemitt beslutat om eldningsförbud. Förbudet gäller från och med den 21 maj klockan 13. Eldningsförbudet gäller i Höörs kommun. Förbudet gäller tills vidare och kan kvarstå även om en mindre mängd nederbörd kan komma lokalt. Du får laga mat och grilla på fasta grillplatser. Läs mer om eldningsförbudet.

Hög vattenförbrukning – spara på vattnet

Just nu är vattenförbrukningen hög i kommunen och vattenverken har svårt att producera de mängder dricksvatten som används. Mittskåne Vatten uppmanar därför till att spara på vattnet för att minska vattenanvändningen och för att säkerställa att vattnet räcker till mat, dryck och hygien. Läs mer.

Invigning av utegym i Norra Rörum

I lördags invigdes det nya utegymmet vid Sallanders väg i Norra Rörum. Här kan Höörsborna träna och använda ortens lekplats även under de mörkare timmarna tack vare den tidsstyrda belysningen.

Att träna är bra för människors hälsa och välbefinnande och genom att träna utomhus får man dessutom den friska luften på köpet. Höörs kommun har byggt ett nytt utegym för att kunna erbjuda uteträning i Norra Rörum, säger Susanne Löfström, gatu- och parkchef på Höörs kommun.

Bandklippning och skål i alkoholfritt bubbel

Invigningen inleddes med tal och bandklippning av Johan Svahnberg, kommunalråd i Höörs kommun. Med på invigningen var kommuninvånare, politiker och tjänstepersoner från Höörs kommun.

Träningsmaskiner på konstgräs
Det nya utegymmet med ortens lekplats i bakgrunden.

Kommunen bjöd på frukt, alkoholfritt bubbel och ballonger till barnen. Efter bandklippningen fanns det möjlighet att testa den nya gymutrustningen och ställa frågor till tjänstepersonerna från kommunens gatu- och parkenhet.

 Jag vill passa på att tacka alla kommuninvånare som var på plats och hjälpte oss att inviga det nya utegymmet. Själv passade jag på att provträna på de nya maskinerna efter bandklippningen, berättar Johan Svahnberg, kommunalråd på Höörs kommun.

man som tränar på utegym
Johan Svahnberg, kommunalråd i Höörs kommun provtränar på det nya utegymmet i Norra Rörum.

Samlingsplats för vuxna och barn

Det nya utegymmet ligger i anslutning till ortens lekplats på Sallanders väg. Det skapar en fin samlingsplats med möjlighet till aktivitet för alla åldrar. I samband att gymmet byggdes satte kommunen upp belysning, både vid det nya utegymmet och vid lekplatsen i Norra Rörum. Den nya belysningen är tidsstyrd och möjliggör för lek och träning även under dygnets lite mörkare timmar.

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of hoor.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.