Känn sanden mellan tårna på Nya torg

Det har tisslats och tasslats en hel del om vad som egentligen händer bakom skynket på Nya torg. Är det en staty som ska resas? En rondell som ska byggas? Eller kanske ett utegym?

Gissningarna har varit många och nyfikenheten stor. Nu kan vi äntligen avslöja vad kommunens gatu- och parkavdelning jobbat intensivt med den senaste veckan:

Det handlar om Sommar i Höör – Strand på land!

Tanken med projektet är att skapa en temporär miljö som bidrar till ett levande Nya torg.

– Det finns många goda exempel i andra kommuner där popup-parker, sommargågator och torginstallationer skapas temporärt under sommarhalvåret. Vi tyckte att det var dags att testa det även i Höör, säger gatu- och parkchef Susanne Löfström.

Hoppas på en välbesökt strand

Sandytan på popup-stranden är cirka 8×12 meter. Den är möblerad med parasoller, solstolar och krukor med strandråg. En liten träbrygga finns för att personer med rullator, rullstol eller barnvagn ska ha möjlighet att komma ut i sandytan. Där kommer även att finnas badhanddukar, hinkar och spadar, vattenkannor och annat smått och gott för att få till den typiska strandkänslan.

– Färgtemat är rosa för att ge lite sommarfeeling och skapa en miljö som ”poppar” ordentligt, förklarar Susanne Löfström.

Ett vajersystem sätts upp och kläs med belysningsslingor för att skapa en ljushimmel över stranden kvällstid. Förhoppningen är att projektet ska bli ett positivt inslag på Nya torg som kommunen kan göra fler år i någon tappning.

– Vi hoppas att många ska vilja sitta en stund och svalka sig med en läsk eller njuta av lite glass eller jordgubbar. Nu hoppas vi bara att sommaren återvänder och ger oss lite varmare temperaturer, avslutar Susanne Löfström.

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of hoor.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.