Kommunen aktiverar krisstöd

Den person som varit försvunnen sedan natten till tisdag har nu påträffats avliden i Höör. Du som är orolig, ledsen och vill prata med någon kan komma till Älvkullen idag och imorgon. 

Kommunen har nu aktiverat sin krisstödsgrupp. Där ingår företrädare från social sektor, räddningstjänsten, barn- och utbildningssektorn, kultur, arbete och folkhälsa men också företrädare från polismyndigheten och Svenska kyrkan.

Prata med någon i Höör

Du som känner dig ledsen, orolig och vill prata med någon kan gå till Älvkullen som håller öppet idag onsdag från klockan 14 till 21 och imorgon torsdag från klockan 14 till 18.

Det går också bra att kontakta Svenska kyrkan för stöd. Höörs kyrka är öppen och bemannad till klockan 21 onsdag kväll och det går också bra att ringa till 0413-294 40 för stöd.

Våra varmaste tankar går till personens anhöriga.

Tipsa polisen

Polisen ber dig som har tips eller som har gjort iakttagelser som berör fallet med den avlidna personen att ringa 114 114 och be att få prata med polisen. Det går också bra att lämna ej akuta tips på polisens hemsida.

Du som har mycket viktig information av akut karaktär: ring 112 och informera polisen.

Vi hänvisar alla frågor som rör den avlidna personen till polisen.

Få stöd digitalt eller via telefon

Brottsofferjouren
Du som är utsatt för brott, är närstående eller vittne till brott kan få stöd av Brottsofferjouren. Telefon: 0200-21 20 19
Mer information på brottsofferjouren.se.

Föräldralinjen
För föräldrar eller andra vuxna som är oroliga för barn eller ungdomar i sin närhet. Föräldralinjen drivs av föreningen Mind och de som svarar är utbildade psykologer eller socionomer med lång yrkeserfarenhet.
Telefon: 020-85 20 00
Mer information finns på mind.se

Jourhavande medmänniska
Ibland behöver du prata om dina upplevelser, tankar och känslor med någon som lyssnar. För dig som söker medmänskligt stöd på natten. Du kan även chatta med jourhavande medmänniska.
Telefon: 08-702 16 80
Mer information på jourhavande-medmanniska.se.

Jourhavande präst
Jourhavande präst är öppen för alla som behöver medmänskligt stöd på natten. Ring 112 och be att få tala med jourhavande präst.
Det går också att mejla eller chatta. Mer information finns på svenska kyrkan.se/jourhavandeprast.

Brottsofferjouren – Unga brottsoffer 
Brottsofferjouren kan ge dig stöd, råd och information om du utsatts för brott, blivit vittne till ett brott eller känner någon som har utsatts för ett brott. Brottet behöver inte vara anmält och du kan vara anonym. Brottsofferjouren har en särskild verksamhet för unga mellan 12 och 25 år.
Telefon: 116 006
Mer information finns på Brottsofferjorens webbplats.

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of hoor.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.