Kronprinsessparet besökte Höör

Idag kom Kronprinsessparet på ett digitalt besök till Höörs kommun. Kommunstyrelsens ordförande Johan Svahnberg (M) tog emot kronprinsessan Victoria och prins Daniel och besöket kom att främst handla om pandemin och hur den har påverkat kommunen.

 Kronprinsessparet besöker kommunerna i Sverige på en digital turné i vår och idag var det Höörs tur att få ett besök. Ett möte som kom att präglas av kommunens arbete under pandemin.

Jag berättade bland annat om den låga smittspridningen i Höör och att vi fram tills vaccineringen inte hade en enda smittad på kommunens särskilda boende för äldre. Kronprinsessparet gratulerade oss till ett bra resultat, berättar Johan Svahnberg. Vi pratade också om att våra kommuninvånare har rört sig ute mycket mer i samhället än tidigare och att de har gynnat den lokala handeln. Det var roligt att berätta att många av butikerna och restaurangerna i Höör har fått fler kunder det senaste året.

Andra frågor som kom upp under det 25 minuter långa samtalet handlade om den stora inflyttningen till Höör, om samhällsutvecklingen och om de stora framtida investeringarna i kommunal service. Kronprinsessparet ville också veta mer om barn och ungas hälsa, om integration och om Höörs kommuns inställning till planerna på höghastighetståg.

Det märktes att Kronprinsessparet var väl pålästa om Höör innan mötet, säger Johan Svahnberg. De kände till mycket om kommunen och nämnde flera av våra större frågor som vi arbetar med just nu.

När Kronprinsessparet gifte sig 2010, fick de av Höörs kommun i bröllopsgåva ett besök på Skånes Djurpark. Samtalet avslutades med att Johan Svahnberg bjöd in hela familjen på ett personligt besök till Höör att nyttja sin present.

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of hoor.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.