Eldningsförbud

På grund av den stora risken för bränder i skog och mark har Räddningstjänsten Skånemitt beslutat om eldningsförbud. Förbudet gäller från och med den 21 maj klockan 13. Eldningsförbudet gäller i Höörs kommun. Förbudet gäller tills vidare och kan kvarstå även om en mindre mängd nederbörd kan komma lokalt. Du får laga mat och grilla på fasta grillplatser. Läs mer om eldningsförbudet.

Hög vattenförbrukning – spara på vattnet

Just nu är vattenförbrukningen hög i kommunen och vattenverken har svårt att producera de mängder dricksvatten som används. Mittskåne Vatten uppmanar därför till att spara på vattnet för att minska vattenanvändningen och för att säkerställa att vattnet räcker till mat, dryck och hygien. Läs mer.

Legionellabakterier i bubbelpoolen i simhallen

Under ett rutinprov av vattnet i Höörs Bad och Sportcentrum påträffades legionellabakterier i bubbelpoolen. Du som nyligen har badat i bubbelpoolen och därefter blivit sjuk behöver vara uppmärksam på dina symptom och kontakta sjukvården.

Uppdatering 15 maj 2024

Nytagna prover visar inga spår av legionella. Bubbelpoolen är åter öppen för besökare.

Om du badat och därefter blivit sjuk

Har du nyligen badat i bubbelpoolen på Höörs Bad och Sportcentrum och därefter blivit sjuk? Då behöver du vara uppmärksam på dina symptom och kontakta sjukvården. Läs mer om legionella/legionärssjuka och dess symptom på 1177.

Bubbelpoolen avstängd

Bubbelpoolen har nu stängts av.

Övriga bassänger på simhallen går bra att bada i och simhallen håller öppet som vanligt.

Åtgärder för att komma till rätta med bakterierna kommer att vidtas och Höörs Bad och Sportcentrum kommer att ta ett nytt vattenprov för att kontrollera att bakteriehalterna i bubbelpoolen är godtagbara. När de är det, kommer bubbelpoolen att öppna igen.

Mer information

  • Kontakta sjukvården om du har blivit sjuk efter att nyligen ha badat i bubbelpoolen på simhallen.
  • Kontakta miljöenheten på Höörs kommun om du har frågor om legionellabakterier. Ring 0413-281 84 under kontorstid eller mejla till miljoenheten@hoor.se
  • Om du har frågor om simhallen, kontakta Höörs Bad och Sportcentrum på telefon 0413-280 80.

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of hoor.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.