Eldningsförbud

På grund av den stora risken för bränder i skog och mark har Räddningstjänsten Skånemitt beslutat om eldningsförbud. Förbudet gäller från och med den 21 maj klockan 13. Eldningsförbudet gäller i Höörs kommun. Förbudet gäller tills vidare och kan kvarstå även om en mindre mängd nederbörd kan komma lokalt. Du får laga mat och grilla på fasta grillplatser. Läs mer om eldningsförbudet.

Hög vattenförbrukning – spara på vattnet

Just nu är vattenförbrukningen hög i kommunen och vattenverken har svårt att producera de mängder dricksvatten som används. Mittskåne Vatten uppmanar därför till att spara på vattnet för att minska vattenanvändningen och för att säkerställa att vattnet räcker till mat, dryck och hygien. Läs mer.

Nu blir det lätt att sortera rätt

Du som har hela eller tvådelade kärl kommer under sommaren 2024 att få dessa utbytta mot fyrfackskärl.

För att öka återvinningen och göra det lättare att göra rätt har Sveriges regering beslutat om nya regler för förpackningsinsamling. Det blir bland annat krav på att alla hushåll ska ha fastighetsnära insamling av förpackningar.

I Eslöv, Höör och Hörby kommuner har redan majoriteten av hushållen fastighetsnära insamling i form av fyrfackskärl och de cirka 2500 hushåll som inte redan har det kommer att få dessa i sommar enligt beslut av kommunerna.

Smidigt och enkelt

Fyrfackskärlen kan beskrivas som en egen liten återvinningsstation hemma vid bostaden. Man slipper ta sig till en återvinningsstation för att sortera sina förpackningar. Där sorterar du mat- och restavfall, plast-, pappers-, glas- och metallförpackningar samt tidningar, batterier och ljuskällor direkt i kärl på din egen tomt.

Undersökningar visar att återvinningen blir bättre när man har möjlighet att sortera sitt avfall vid sin bostad.

De hushåll som ska få nya kärl har i dagarna fått brev med information om bytet och ytterligare ett brev skickas ut när tidpunkten för bytet närmar sig.

Har du frågor?

Kontakta Merab på fyrfack@merab.se

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of hoor.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.