Eldningsförbud

På grund av den stora risken för bränder i skog och mark har Räddningstjänsten Skånemitt beslutat om eldningsförbud. Förbudet gäller från och med den 21 maj klockan 13. Eldningsförbudet gäller i Höörs kommun. Förbudet gäller tills vidare och kan kvarstå även om en mindre mängd nederbörd kan komma lokalt. Du får laga mat och grilla på fasta grillplatser. Läs mer om eldningsförbudet.

Hög vattenförbrukning – spara på vattnet

Just nu är vattenförbrukningen hög i kommunen och vattenverken har svårt att producera de mängder dricksvatten som används. Mittskåne Vatten uppmanar därför till att spara på vattnet för att minska vattenanvändningen och för att säkerställa att vattnet räcker till mat, dryck och hygien. Läs mer.

Ny företagslots hjälper företagare rätt i kommunen

Ska du starta en ny verksamhet, eller förändra den du har? Företagslotsen gör det enklare för dig som företagare att hitta rätt bland lagar och regler. Syftet är att samordna och förenkla processen kring de olika tillstånd som kan behövas.

Många företagsärenden berör mer än ett myndighetsområde. I kommunens företagslots ingår tjänstepersoner med olika ansvarsområden, som till exempel bygglov, brandtillsyn och alkoholtillstånd.

Syftet är att samordna och förenkla för företagare. Du ska bara behöva ta en första inledande kontakt för att få bra hjälp, säger destinations- och näringslivschef Peter Wollin.

Kontakta företagslotsen

Kontakta i första hand vår samordnare och berätta om ditt ärende. Du kan kontakta företagslotsen direkt via vår e-tjänst. Bedömer företagslotsen att ditt ärende berör fler förvaltningar i kommunen, bjuds du in till ett möte med aktuella tjänstepersoner, för att hantera ärendet smidigt och effektivt. I e-tjänsten fyller du i dina uppgifter och svarar på frågor, så kan vi förbereda oss innan vi kontaktar dig.

Samordnaren har ett övergripande ansvar för att ärendet påbörjas så effektivt som möjligt. Målet är att ge dig bästa möjliga service med vägledning, tydlig information och uppföljning.

På den här sidan hittar du mer information och kontaktuppgifter till företagslotsen.

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of hoor.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.