Nytt utegym invigt i Tjörnarp

I torsdags invigde kommunen ett nytt utegym i Tjörnarp. Ett femtiotal nyfikna personer samlades i den 28-gradiga hettan för att ta en titt på de nya träningsmaskinerna.

En man i blå skjorta klipper ett invigningsband med en sax. I bakgrunden två röda träningsmaskiner.
Kommunstyrelsens ordförande Johan Svahnberg klipper bandet och inviger utegymmet.

Sedan tidigare finns utegym i Norra Rörum, på Jeppavallen och på Kvarnbäck – och nu finns alltså även ett utegym i Tjörnarp.

Satsning på att få fler ut i naturen

Det nya utegymmet är en del av kommunens satsning på att få fler medborgare att på enkla sätt komma ut i naturen.

Satsningen har, förutom fler utegym, också resulterat i en upprustning av badplatser, nya slingor och hundrastgårdar.

flera röda träningsmaskiner står på en grön konstgräsmatta. På några maskiner sitter ballonger.
Det nya utegymmet i Tjörnarp.

– Vi fortsätter att satsa på vårt gemensamma uterum i Höörs kommun, säger Johan Svahnberg, kommunstyrelsens ordförande. Genom skapandet av ytterligare ett utegym, denna gång i Tjörnarp, hoppas vi kunna locka ut medborgarna att träffas vid utegymmet, träna och vistas i naturen. Genom fler gemensamma aktivitetsytor så bidrar vi till attraktionskraften i samhället och ökar tryggheten.

Sociala möten vid utegymmet

Förutom det nya utegymmet med sex träningsmaskiner, har kommunen planterat nya träd, ökat parkeringsmöjligheterna och ställt ut nya bänkar. Gymmet och grusgången intill har också fått belysning.

– Det nya utegymmet blir ett bra inslag på Röda torg och ett fint tillskott till de aktiviteter som redan ordnas på platsen, säger Susanne Löfström, gatu- och parkchef.

Hon fortsätter:
– Vår förhoppning är att det kan samla Tjörnarpsborna till träning och sociala möten både vardag som helg. Vi tror också att den nya gångstigen kan bli ett bra stråk för en kortare promenad, kanske en kvällspromenad med hunden.

Träningssamordnare gav tips

På plats under invigningen fanns också Angelika Perngården, träningssamordnare från Friskis och Svettis Höör/Hörby, som tipsade om träningsövningar.

En kvinna i röd t-shirt står framför röda träningsmaskiner.
Angelika Perngården, träningssamordnare.

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of hoor.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.