Rösta fram Årets goda kraft 2022

Nu är det dags att utse ”Årets goda kraft” i kommunen. I år är fyra personer eller föreningar nominerade: Mittpunkten som vill svetsa samman Höörsborna, Håkan Johannesson som har civilkurage som ingen annan, Malin Flankör och Lisa Stevens som fått Höörsborna att både rysa och julmysa samt Gullan Rydström vars hembygdsförening är en av Sveriges bästa.

Utmärkelsen Årets goda kraft delas ut varje år för att uppmärksamma en betydande gärning.

Det är medborgarna i Höörs kommun som genom en omröstning bestämmer vem som ska få utmärkelsen Årets goda kraft.

De nominerade till Årets goda kraft

Nedan kan du läsa om årets fyra nominerade personer eller föreningar. Årets vinnare får inte bara äran utan även 26 250 kronor. Omröstningen avslutas den 31 maj och vinnaren tillkännages snarast möjligt därefter.


Fem personer står i en lokal. De håller i grönsaker och på väggen sitter en skylt där det står "gratisbutik".

Mittpunkten

Här finns en oerhörd värme och en vilja att svetsa samma kommunens invånare. I tider av polarisering och en orolig värld är alla välkomna hit för att mötas förutsättningslöst.

Mittpunkten främjar hållbar utveckling och erbjuder second hand, såväl som vegetarisk lunch och en gratisbutik med matvaror och kläder till dem som har det tufft.

Ideellt arbete driver verksamheten som även erbjuder Höörsborna kultur, musik och kunskap i olika ämnen om helgerna. Mittpunkten betyder också mycket för dem som möts där i arbete – och alla kan bidra med något. En del väljer att till exempel arbetsträna där efter utbrändhet och finner meningsfull sysselsättning samt nya vänner och varm gemenskap.


Håkan Johannesson

Håkan har under de senaste åren gjort två avgörande ingripanden, varav den ena sannolikt räddade livet på en människa.

Vid det första tillfället ingrep Håkan vid ett misstänkt våldtäktsfall vid Tjurasjö så att den misstänkta förövaren kunde gripas.

Cirka ett år därefter, under hösten 2022, gjorde Håkan återigen en hjälteinsats med stort civilkurage då han hjälpte en knivskadad man i centrala Höör, en insats som troligen räddade livet på mannen.


Malin Flankör och Lisa Stevens

Fotbollsföreningen Maglasäte IF:s lag F07-08, med flickor födda 2007-2008, arrangerade med hjälp av föräldrar under 2022 en Spökrunda och en Tomterunda med sammanlagt ett tusental Höörsbor som besökare.

Med en kreativitet och omsorg om detaljer, skapade tjejerna med föräldrar två event som kittlade fantasin hos både barn och vuxna. Tjejerna och deras föräldrar samlades många kvällar för att planera, skapa och skratta.

Malin Flankör och Lisa Stevens har varit motorer, inspiratörer och outtröttliga pysslare som gjorde det hela möjligt. Även flickorna i laget är väl värda en eloge. Genom att bjuda på sig själva har de skapat både mysrysningar och julstämning i Höör.


Gullan Rydström

Gullan Rydström, ordförande i Södra Ringsjöortens Bygdeförening, har intensivt drivit föreningen och bidragit till att Södra Ringsjöortens Bygdeförening fått Sveriges Hembygdsförbunds pris 2022 som bästa hembygdsförening i Sverige – bland nära 2 000 anslutna föreningar.

Gullan Rydström tar vara på historien, nuet och framtiden för denna del av kommunen.

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of hoor.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.