Rösta fram vinnande kandidat till utmärkelsen Årets goda kraft 2021

Nu är det dags att rösta fram vinnande kandidat av utmärkelsen Årets goda kraft. Du kan rösta på en kandidat. Omröstningen är öppen mellan den 16 och 31 maj 2022. För att vara med och rösta måste du ha bankID och vara folkbokförd i Höörs kommun.

Uppmärksammar en betydande gärning inom Höörs kommun

Årets goda kraft är en utmärkelse för att uppmärksamma en betydande gärning inom Höörs kommun. Utmärkelsen delas ut årligen. Gärningen bedöms genom nomineringar och vinnaren utses genom en omröstning bland medborgarna i Höörs kommun.

Höörsborna väljer vinnare

Kommunstyrelsens arbetsutskott har utsett fem förslag av alla inkomna som Höörsborna nu får rösta på. Den 31 maj avslutas omröstningen och utmärkelsen för 2022 delas ut vid en lämplig ceremoni i närtid. För att utse en vinnande kandidat i omröstning ska minst 3% av kommunens medborgare delta. Om mindre än 3% av kommuninvånarna röstar utses den vinnande kandidaten av kommunstyrelsens arbetsutskott.

Nominerade till utmärkelsen

De nominerade till årets goda kraft är:

Patricia Saaek Klinteberg
Patricia Saaek Klinteberg är nominerad för sitt arbete med den ideella organisationen Inte en kvinna till

Patricia Saaek Klinteberg för sitt arbete med den ideella organisationen Inte en kvinna till

Patricia har nominerats för sin drivkraft, personliga engagemang och sitt arbete med den ideella organisationen Inte en kvinna till. ”Något måste hända nu, vi är starka tillsammans” är hennes uttalande när hon satte sina mål att stoppa mäns våld mot kvinnor.

Patricias personliga skäl till att driva kampanjen gör att målen blir väldigt viktiga och tydliga för henne och andra. Organisationen driver arbetet både lokalt och regionalt tillsammans med Patricias vänner och andra engagerade.

Organisationen, som har sitt ursprung i Höör har via media fått både lokal, regional och nationell spridning.


Malin Borg
Malin Borg är nominerad för sitt arbete med Facebookgruppen Höör mot covid-19 och En jul för alla

Malin Borg för sitt arbete med Facebookgruppen Höör mot covid-19 och En jul för alla

Malin har nominerats för att genom sin drivkraft, kreativitet och för sitt arbete med att starta upp två initiativ som har gjort Höörsbornas vardag och jul lite lättare.

I början av pandemin startade Malin Facebookgruppen Höör mot covid-19 där medlemmarna i gruppen hjälpte till med inköp för Höörsborna som inte kunde handla själva på under pandemin.  Gruppen, som snabbt fick många medlemmar, utvecklades till att samla in pengar och saker till familjer, pensionärer, ensamstående som hade det tufft.

Malin uppmärksammas även för sitt arbete med kampanjen ”En jul för alla” som hade som mål att hjälpa Höörsbor som hade det dåligt ställt till en bättre jul.


Ulla Premmert
Ulla Premmert är nominerad för sitt arbete med Mötesplats Mittpunkten och Tillsammans Höör.

Ulla Premmert för sitt arbete med Mötesplats Mittpunkten och Tillsammans Höör

Ulla har nominerats för sin drivkraft, kreativitet och engagemang med att helt ideellt skapa och leda mötesplatsen Mittpunkten. Mittpunkten består av olika plattformar där nya och gamla Höörsbor kan träffas, skapa nya relationer, lära känna varandra och umgås på ett lättsamt sätt.

Genom att erbjuda en blandning av fysiska och digitala möten har Ulla gett olika målgrupperna förutsättningar möjlighet att hitta   meningsfulla aktiviteter som passar dem.

Målet är att alla skall känna sig välkomna till Höör.


Två leende kvinnor som håller upp skyltar
Föreningen för Höörs Hemlösa katter är nominerad för sitt arbete med att rädda övergivna katter i Höör

Föreningen för Höörs Hemlösa katter för sitt arbete med att rädda övergivna katter i Höör

Den ideella föreningen är nominerad för sin uthållighet, enorma kämpaglöd och sitt arbete i med och motvind för att rädda de katter som drabbas hårdast av oansvariga ägares nonchalans.

Föreningens sätt att samla in, behandla, omplacera de oskyddade djuren är värt att uppmuntras och visar på engagemang och kärlek.

Insatserna med att rädda övergivna, skadade, hemlösa, frusna, sjuka och svältande katter som behöver omsorg har pågått i flera år.


Emil Jonasson
Emil Jonasson är nominerad för sitt arbete med plattformen Vi som är från Höör

Emil Jonasson för sitt arbete med plattformen Vi som är från Höör

Emil, som är allmänt kallad ”den glada och positiva Höörsfotografen”, har nominerats för sin gedigna förmåga att fånga unika tillfällen med motiv från Höör. Emils bilder exponeras på sociala medier och på hemsidan Vi som är från Höör.

Han har en förmåga att sprida det positiva och vackra i vår kommun genom sina proffsiga bilder.

Plattformen har många nyfikna och glada besökare som uppskattar att titta på bilderna och genom den lär känna vår kommun.


Translate

You can use Google Translate to translate the contents of hoor.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.