Eldningsförbud

På grund av den stora risken för bränder i skog och mark har räddningstjänsten Skånemitt beslutat om förbud mot eldning utomhus på mark. Förbudet gäller från och med den 11 juni. Eldningsförbudet gäller i Höörs kommun. Förbudet gäller tills vidare och kan kvarstå även om en mindre mängd nederbörd kan komma lokalt. Du får laga mat och grilla på fasta grillplatser. Du får grilla med grillkol, grillbriketter, på gasolgrill och i spritkök.

Bevattningsförbud

MittSkåne Vatten har fattat ett beslut om bevattningsförbud i Höör och Hörby. Bevattningsförbudet gäller från och med den 21 juni och tills MittSkåne Vatten upphäver den. Förbudet innebär att det kommunala dricksvattnet inte får användas till, till exempel, bevattning med vattenslang eller vattenspridare, att fylla pool eller uppblåsbar bassäng, badtunnor eller spa-bad, att tvätta med vattenslang eller högtryckstvätt. Här kan du läsa om förbudet

Så eldar du säkert i sommar!

Sommaren är här och just nu är det torrt i skog och mark. Räddningstjänsten ger sina bästa tips på hur du eldar säkert under vandringen i sommar.

Det har varit varmt och soligt, och i stort sett regnfritt ett tag nu. Det gör att brandrisk råder och att en eld lätt kan sprida sig i den torra terrängen. För dig som vill vistas ute på någon av våra vandringsleder eller naturreservat och gärna önskar grilla under vandringen, har vi 17 stycken iordningställda eldstäder och sju vindskydd med eldstad i Höörs kommun. De är fria att använda, men med aktsamhet. Innan du ger dig ut, kontrollera alltid så inte eldningsförbud råder. Det gör du enklast med att besöka kommunens webbplats eller att ladda ner appen Brandrisk ute som räddningstjänsten tipsar om i filmen.

Fler tips om hur du eldar på ett säkert sätt får du i filmen Eldvett – elda säkert i skogen.

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of hoor.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.