Eldningsförbud

På grund av den stora risken för bränder i skog och mark har Räddningstjänsten Skånemitt beslutat om eldningsförbud. Förbudet gäller från och med den 21 maj klockan 13. Eldningsförbudet gäller i Höörs kommun. Förbudet gäller tills vidare och kan kvarstå även om en mindre mängd nederbörd kan komma lokalt. Du får laga mat och grilla på fasta grillplatser. Läs mer om eldningsförbudet.

Hög vattenförbrukning – spara på vattnet

Just nu är vattenförbrukningen hög i kommunen och vattenverken har svårt att producera de mängder dricksvatten som används. Mittskåne Vatten uppmanar därför till att spara på vattnet för att minska vattenanvändningen och för att säkerställa att vattnet räcker till mat, dryck och hygien. Läs mer.

Sara Bruun sommarpratar i P1

Vår medarbetare Sara Bruun, språklärare på Ringsjöskolan i Höörs kommun, har fått ett fint sommaruppdrag. Hon är en av årets Sommarvärdar i Sveriges Radio P1.

Sara Bruun

Mitt program kommer att handla om den känslomässiga bergochdalbanan det är att vara lärare, om dieselsmutsiga nävar och salta djungelvrål. Jag berättar också om några heta potatisar och utmaningen i att motivera elever som har gett upp, i en skola som inte alltid är för alla, säger Sara Bruun.

Sara sommarpratar torsdagen den 5 augusti kl 13.00.

Sommar i P1 sänds i Sveriges Radio P 1 varje dag från och med den 26 juni till den 22 augusti kl. 13.00.

Läs mer om Sara och årets alla sommarvärdar på Sveriges Radio webbplats

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of hoor.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.