Eldningsförbud

På grund av den stora risken för bränder i skog och mark har Räddningstjänsten Skånemitt beslutat om eldningsförbud. Förbudet gäller från och med den 21 maj klockan 13. Eldningsförbudet gäller i Höörs kommun. Förbudet gäller tills vidare och kan kvarstå även om en mindre mängd nederbörd kan komma lokalt. Du får laga mat och grilla på fasta grillplatser. Läs mer om eldningsförbudet.

Hög vattenförbrukning – spara på vattnet

Just nu är vattenförbrukningen hög i kommunen och vattenverken har svårt att producera de mängder dricksvatten som används. Mittskåne Vatten uppmanar därför till att spara på vattnet för att minska vattenanvändningen och för att säkerställa att vattnet räcker till mat, dryck och hygien. Läs mer.

Släng inte trädgårdsavfall i naturen

Det växer så det knakar överallt. Kanske tycker du att det växer lite för mycket just i din trädgård? Men tänk på att det inte är tillåtet att lämna trädgårdsavfall utanför din egen tomt, i exempelvis en park eller i naturen.

Häckklipp, ogräsrens, mossa, gräsklipp, vissna växter, grenar – ja listan kan göras lång på sådant vi kanske inte längre vill ha i vår trädgård. Men om du slänger trädgårdsavfallet ut i naturen bidrar du till att sprida trädgårdsväxter, vilket i sin tur gör att den inhemska floran trängs undan. Exempelvis kan kirskål och brännässlor snabbt ta över en ängsmark.

Vad ska jag göra med mitt trädgårdsavfall?

Om du inte har möjlighet eller vill kompostera ditt trädgårdsavfall i din egen trädgård finns det två bra alternativ:

  1. Lämna trädgårdsavfallet på återvinningscentralen Återvinningscentral Höör | Mellanskånes Renhållnings AB (merab.se)
  2. Beställ tjänsten trädgårdskärl från Merab Skaffa eget trädgårdskärl | Mellanskånes Renhållnings AB (merab.se)

Invasiva arter

Avfall från invasiva arter får inte lämnas i trädgårdskärl utan ska packas i säckar som försluts väl.

Säckarna ska du sen lämna på Rönneholms avfallsanläggning utanför Stehag som har öppet kl 7-15.30 samt på onsdagar kl. 16-19 och lördagar kl 9-14.

Säckar med invasiva arter går sedan direkt till förbränning.

Läs mer om invasiva främmande växterarter hos Mellanskånes Renhållnings AB (merab.se)

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of hoor.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.