Eldningsförbud

På grund av den stora risken för bränder i skog och mark har Räddningstjänsten Skånemitt beslutat om eldningsförbud. Förbudet gäller från och med den 21 maj klockan 13. Eldningsförbudet gäller i Höörs kommun. Förbudet gäller tills vidare och kan kvarstå även om en mindre mängd nederbörd kan komma lokalt. Du får laga mat och grilla på fasta grillplatser. Läs mer om eldningsförbudet.

Hög vattenförbrukning – spara på vattnet

Just nu är vattenförbrukningen hög i kommunen och vattenverken har svårt att producera de mängder dricksvatten som används. Mittskåne Vatten uppmanar därför till att spara på vattnet för att minska vattenanvändningen och för att säkerställa att vattnet räcker till mat, dryck och hygien. Läs mer.

Tillfälligt begränsning av närtrafik, anropsstyrd trafik och plusresor

Skånetrafiken har meddelat att med anledning av pandemin råder det för närvarande brist på fordon. För tillfället påverkar bristen på fordon dig som använder tjänsterna närtrafik, anropsstyrdtrafik och plusresor.

Tjänsterna närtrafik, anropsstyrd trafik och plusresor erbjuds endast i mån av tillgång till fordon, skriver Skånetrafiken.

Du kan därför behöva ordna din resa på annat sätt, till exempel med taxi eller bil och ansöka om ersättning i efterhand. För att få ersättning är det viktigt att du bokar din resa som vanligt.

Mer information finns på Skånetrafikens hemsida.

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of hoor.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.