Eldningsförbud

På grund av den stora risken för bränder i skog och mark har Räddningstjänsten Skånemitt beslutat om eldningsförbud. Förbudet gäller från och med den 21 maj klockan 13. Eldningsförbudet gäller i Höörs kommun. Förbudet gäller tills vidare och kan kvarstå även om en mindre mängd nederbörd kan komma lokalt. Du får laga mat och grilla på fasta grillplatser. Läs mer om eldningsförbudet.

Hög vattenförbrukning – spara på vattnet

Just nu är vattenförbrukningen hög i kommunen och vattenverken har svårt att producera de mängder dricksvatten som används. Mittskåne Vatten uppmanar därför till att spara på vattnet för att minska vattenanvändningen och för att säkerställa att vattnet räcker till mat, dryck och hygien. Läs mer.

Sommarlovstips till dig som är förälder och vårdnadshavare

Snart slutar skolan och vi skulle vilja passa på att ge dig information om vad Höörs kommun erbjuder ungdomarna för sommaraktiviteter samt vart du som förälder eller vårdnadshavare kan vända dig under sommaren om du behöver råd och stöd.

Kulturgården har öppet olika tider för olika åldrar

Öppettider på sommarlovet för yngre barn:

 • Tisdag: 14.30 – 17.30
 • Onsdag: 10.00 – 12.00
 • Torsdag: Utflyktsdag, alla åldrar, föranmälan krävs
 • Fredag: 14.20 – 17.30
 • Lördag: 14.30 – 17.30

Öppettider på sommarlovet för högstadiet upp till 18 år

 • Tisdag: 18.00 – 22.00
 • Onsdag: 14.30 – 17.30
 • Torsdag: Utflyktsdag, alla åldrar, föranmälan krävs
 • Fredag: 18.00 – 22.00
 • Lördag: 18.00 – 22.00

Eftermiddagsaktiviteterna är öppna för mellanstadiet, födda 2011–2009.  Kvällsverksamheten är öppen för ungdomar på högstadiet och gymnasiet, födda 2009–2004.

För att delta i Kulturgårdens verksamhet behöver ungdomarna ha Ungdomsappen som är vårt digitala medlemskort. I appen kan ungdomarna och du som förälder eller vårdnadshavare bli uppdaterade om programmet och göra anmälan till olika aktiviteter. Verksamheten kommer till mestadels vara utomhus och varje torsdag anordnar vi en utflykt eller aktivitet med föranmälan.

Appen heter Ungdomssappen och går att ladda nerpå på Appstore eller där appar finns.

Ladda ner appen på ungdomsappen.se

Om du som förälder känner oro

Sommaren är en härlig tid men det kan också innebära en ökad risk för alkohol och droger. Blir du orolig eller bara vill veta mer? Här kommer några tips på hemsidor:

På räddabarnen.se kan du läsa om tonåringarnas råd till föräldrar.

På drugsmart.com kan du få information om droger. 

På iq.se kan du läsa och få tips om alkohol och annat som föräldrar ofta funderar på kring tonårstiden.

Tips på vart du kan vända dig som förälder och ungdom

Elevhälsan:

Skolkurator och skolsköterskan finns tillgängliga under delar av sommaren. Vid behov ta kontakt med respektive skola.

Stödsamtal till föräldrar

För dig som vill ha råd och stöd i din föräldraroll erbjuds upp till 5 samtal. Samtalen är för föräldrar med barn upp till 18år och erbjuds av familjebehandlare i Höörs kommun. Samtalen är kostnadsfria och utan journalföring. Kontakta familjebehandlare genom att ringa via medborgarcentrum på telefon 0413-280 00.

Ungdomsmottagningen

På ungdomsmottagningen kan unga få stöd kring frågor om sex, hälsa och relationer. Ungdomsmottagningar finns på fler platser i Skåne bland annat i Eslöv. Du kan nå ungdomsmottagningen genom:

 • appen UM Skåne Online.
 • deras hemsida
 • att ringa en av mottagningarna.

Barn- och ungdomspsykiatrin

Barn- och ungdomspsykiatrin (BUP) bedömer, behandlar och förebygger psykisk ohälsa hos barn och ungdomar under 18 år. När inte till exempel elevhälsan eller ungdomsmottagningen räcker till kan du kontakta BUP för vägledning, stöd och vård. Du kan ringa, chatta eller använda BUPs e-tjänster för att få råd, vägledning och söka vård hos barn- och ungdomspsykiatrin.

Mer information hittar du på BUPs egna hemsida.

Mariamottagning mellersta Skåne

Mariamottagning mellersta Skåne är till för unga under 25 år med problem med alkohol eller andra droger. Mottagningen vänder sig även till den unges föräldrar och närstående. De ger kostnadsfri information, rådgivning och behandling. Mottagningen har bred kompetens med allt från specialistläkare till kurator. All kontakt med mottagningen är frivillig.

Mer information hittar du på 1177.se

Telefon: 046-174099

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of hoor.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.