Träningen för barn och ungdomar kan börja igen

Kommunens verksamheter fortsätter att bedrivas med anpassningar på grund av pandemin. Från och med måndag öppnar dock viss föreningsverksamhet för barn och unga födda 2002 och senare.

Regeringen och Folkhälsomyndigheten poängterar vikten av idrott och rörelse för barn och ungdomar även under pågående pandemi, men de understryker även att läget i samhället är allvarligt. Därför ska pandemilagen och Folkhälsomyndighetens rekommendationer för träning och idrott följas.

Kommunala idrottsanläggningar öppnar för föreningsverksamhet för de födda 2002 och senare

Med hänsyn till regeringens presskonferens, Folkhälsomyndighetens och Smittskydd Skånes budskap under torsdagen den 4 februari, har centrala ledningsgruppen i Höör beslutat att från och med den 8 februari öppna kommunala idrottsanläggningar för föreningsverksamhet för barn och ungdomar födda 2002 och senare.

Föreningsaktiviteter för personer födda 2001 och tidigare ska däremot ske utomhus och i mindre grupper.

Kulturgården anpassar verksamheten

Kulturgården har pausat den fysiska verksamheten till och med den 31 januari. I stället anordnas digitala aktiviteter och eventuellt utomhusaktiviteter.

Musikskolan anpassar verksamheten

Musikskolans termin startar den 25 januari, men det är en anpassad verksamhet som bedrivs. Berörda elever och vårdnadshavare har kontaktats personligen.

Det gäller för vuxenutbildningen

Komvux har distansundervisning.

Sfi kommer med start den 25 januari att påbörja en successiv återgång till närundervisning.

Biblioteket fortsätter ha begränsad service

Biblioteket är öppet med mycket begränsad service. Du kan bara låna det du reserverat i förväg samt återlämna. Vid köbildning kan du behöva vänta utanför lokalen. Meröppet bibliotek öppet från den 8 februari.
Läs mer om den begränsade servicen på biblioteket. 

Simhallen håller stängt för allmänheten men öppnar för föreningsverksamhet för de födda 2002 och senare

Simhallen håller tills vidare stängt för allmänheten. Simhallen öppnar dock för föreningsverksamhet för barn och unga födda 2002 och senare, med start den 8 februari. Den obligatoriska skolsimningen är igång.

Kontakta Medborgarcenter om du har frågor

Om du har frågor om vilka verksamheter som är öppna så kan du ringa kommunens medborgarcenter. Våra kommunvägledare svarar på frågor och lotsar dig vidare till rätt person.

Du når Medborgarcenter på telefonnummer 0413-280 00 eller på mejl kommun@hoor.se.

Medborgarcenters ordinarie öppettider

Måndag till torsdag: klockan 8.00 – 16.30.
Fredag: klockan 8.00 – 15.00.

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of hoor.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.