Eldningsförbud

På grund av den stora risken för bränder i skog och mark har Räddningstjänsten Skånemitt beslutat om eldningsförbud. Förbudet gäller från och med den 21 maj klockan 13. Eldningsförbudet gäller i Höörs kommun. Förbudet gäller tills vidare och kan kvarstå även om en mindre mängd nederbörd kan komma lokalt. Du får laga mat och grilla på fasta grillplatser. Läs mer om eldningsförbudet.

Hög vattenförbrukning – spara på vattnet

Just nu är vattenförbrukningen hög i kommunen och vattenverken har svårt att producera de mängder dricksvatten som används. Mittskåne Vatten uppmanar därför till att spara på vattnet för att minska vattenanvändningen och för att säkerställa att vattnet räcker till mat, dryck och hygien. Läs mer.

Ung Kultur Möts – festival för skapande ungdomar

UKM Höör är en mötesplats för dig som är ung, kreativ och som gillar att stå på scen eller som vill visa upp din konst i en utställning. Du som hellre vill vara publik kan följa festivalen digitalt. UKM Höör 2021 livesänds digitalt lördagen den 24 april.

En tjej i svarta kläder hoppar på en scen
Foto: Vilma Stockvall/UKM Sverige

Festivalen UKM Höör är för dig mellan 13 och 25 år som vill ta plats på scen eller ställa ut din egen konst i en utställningsdel.

Allt som kan visas på scen eller i en utställning har en given plats i festivalen!

För dig som gillar att stå på scen

I minst fem minuter är scenen bara din – välj själv om du vill spela, sjunga, jonglera, dansa, köra stand up, trolla, göra volter eller något annat. Vi fixar ljud och ljus. Självklart kan du uppträda tillsammans med kompisar om du inte vill stå på scen ensam.

En person håller upp en tavla mot en vägg.
Foto: Vilma Stockvall/UKM Sverige

För dig som skapar konstverk

Målar du, bakar tårtor, fotograferar eller skapar i designprogram? Arbetar du i lera, tillverkar hattar, täljer eller binder fantasifulla flugor? Vad du än skapar får du nu möjlighet att visa upp dina alster i en utställning för publik på en yta som är 1,5 x 1,5 meter.

UKM Höör livesänds 24 april

UKM 2021 är i år helt digital och kommer att livesändas lördag den 24 april för alla som vill titta. Det blir inslag från såväl scen som konstutställningen. Under festivalen meddelas också vilka deltagare som går vidare till den regionala UKM-festivalen.

Nätverk och konstnärlig utveckling

Grundtanken med UKM-festivalerna är att hjälpa ungdomar att hitta nätverk. Det finns inte så många arenor för ungdomar som sysslar med kultur. Alla som deltar i UKM Höör får också skriftlig feedback av en urvalsgrupp på festivalen för att bidra till konstnärlig utveckling. Men festivalen är inte en tävling. Det viktiga är att ha roligt!

Från Höör till riksfestivalen?

Du som deltar i UKM Höör kan bli en av de som går vidare till den regionala UKM-festivalen. Där möts deltagare från fler skånska kommuner och det kommer att finnas möjlighet att delta i olika workshops. De som därefter går vidare från den regionala festivalen får representera sitt län på riksfestivalen.

Så anmäler du dig

Du anmäler dig till UKM Höör genom att skapa ett konto på UKM:s hemsida. Välj UKM Höör i listan.

Du kan få hjälp med att spela in ditt bidrag på Kulturgården under påsklovet. Mejla Kulturgården på kulturgarden@hoor.se senast den 26 mars så bokar de in en tid för inspelning.

Om du hellre vill spela in själv skickar du in filen till annica.widmark@hoor.se med hjälp av hemsidan sprend.com eller så delar du filen med kulturgardenihoor@gmail.com.

Utställningsbidrag kan visas antingen via film eller foto.

Anmäl dig till UKM Höör nu eller tipsa en kreativ familjemedlem eller vän!

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of hoor.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.