Välkommen att titta in i bokbussen

Det mobila biblioteket är en satsning för att nå ut till fler medborgare och låntagare. Bokbussen har rullat på Höörs kommuns vägar sedan våren 2021 och är mycket uppskattad av yngre och äldre låntagare.

Ett bibliotek i miniatyr

Bokbussen är som vilket bibliotek som helst – fast på hjul. Via bokbussen har du som låntagare tillgång till hela Höörs biblioteks utbud av böcker. Här kan du också skaffa lånekort. All service är i princip densamma som på biblioteket, förutom att det inte går att kopiera eller låna en dator inne i bussen på grund av begränsad yta.

Tanken med bokbussen är att göra vägen till biblioteket kortare, det ska bli en vana att gå till biblioteket. Det ska inte vara något krav, utan det ska vara roligt, säger Sara Jönsson, bibliotekarie.

Här stannar bussen

Bokbussen kör till byar och andra platser utanför tätorten. Även förskolor och skolor i kommunen får besök av bussen. På bibliotekets webbplats kan du se var bussen stannar.

Välkommen in i julbussen den 14 december

Inför jul kommer bokbussen att förvandlas till julbussen och besöka tre platser i Höör som bussen vanligtvis inte brukar köra till. Den 14 december kommer julbussen att dyka upp på följande ställen:

  • Citygross klockan 10–12
  • Nya Torg klockan 12–13
  • Tågstationen klockan 13–14

I julbussen bjuds det på pepparkakor och julrecept. Det kommer också finnas möjlighet att låna med sig julböcker.

Varmt välkomna in och kika runt eller låna något inför jul och nyår!

På kommunens webbplats kan du läsa mer om julbussens evenemang den 14 december.

Filmen om bokbussen

Uppskattad av både yngre och äldre låntagare

Målet med bokbussen är att bibliotekets verksamhet ska nå fler människor och låntagare. Bussen har barn och äldre som främsta målgrupp, men alla som vill är förstås välkomna in i det rullande biblioteket.

När vi kommer med bussen ser vi att den är uppskattad av både yngre och äldre låntagare, säger Sara Jönsson, bibliotekarie.

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of hoor.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.