Nu startar amatörfototävlingen ”Med kärlek till vatten”

Den 1 maj startar en amatörfototävling med temat "Med kärlek till vatten". Tävlingen är öppen för amatörfotografer som är intresserade av naturfotografi och bilden ska vara tagen i en av de sex kommunerna, Eslöv, Hörby, Höör, Klippan, Åstorp och Ängelholm som ligger bakom projektet Destination Rönne å och Ringsjön.

En blond kvinna med röd tröja och blå jeans fotograferar i skogen med en systemkamera.
Foto: David Bartus

– Syftet med tävlingen är att skapa ett intresse för naturfoto och att väcka uppmärksamhet kring vår vackra destination. Alla kan delta, oavsett vana och erfarenhet. Det går bra med både enkel mobilkamera eller proffskit, säger Malin Tan, Projektledare Rönne å och Ringsjön.

De sex vinnarbilderna kommer att ställas ut i samtliga sex kommuner från den 15 september. Priset för vinnarna är övernattning med 2-rättersmiddag för 2 personer på utvalda platser i de sex kommunerna, platserna är Hus57 i Ängelholm, LydingeResort i Åstorp, Hotell Stensson i Eslöv, Höör Gästis i Höör, Villa Granliden i Hörby.

Juryn som kommer att bedöma bidragen består av yrkesfotografen Stina Deurell samt representanter från föreningarna BioFoto Sverige och Eslövs Fotoklubb.

Du kan lämna ditt bidrag digitalt på destinationens webbplats, inlämningen är öppen från 1 maj till den 15 juni.

– Vi ser fram emot att se era fantastiska bilder och hoppas att ni kommer att delta på våra föreläsningar och workshops, säger Malin Tan, Projektledare Rönne å och Ringsjön.

Föreläsningar och workshops arrangeras i maj

I samband med fototävlingen kommer det att hållas en föreläsning med Höör-fotografen Stina Deurell i Eslöv, Eslöv FK är värdar kvällen. Det kommer även arrangeras workshops om naturfoto med föreningen BioFoto Sverige i Tomarps Ene och i Stockamöllan. Kostnadsfritt och öppet för alla, men med begränsat antal platser. Det krävs inget deltagande i tävlingen för att få vara med.

Föreläsningen och workshopparna är öppna för alla och är kostnadsfria men med begränsat antal platser. Det krävs inget deltagande i tävlingen för att vara med.

Läs mer om projektet Destination Ringe å och Ringsjön och lämna in tävlingsbidrag

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of hoor.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.