Eldningsförbud

På grund av den stora risken för bränder i skog och mark har Räddningstjänsten Skånemitt beslutat om eldningsförbud. Förbudet gäller från och med den 21 maj klockan 13. Eldningsförbudet gäller i Höörs kommun. Förbudet gäller tills vidare och kan kvarstå även om en mindre mängd nederbörd kan komma lokalt. Du får laga mat och grilla på fasta grillplatser. Läs mer om eldningsförbudet.

Hög vattenförbrukning – spara på vattnet

Just nu är vattenförbrukningen hög i kommunen och vattenverken har svårt att producera de mängder dricksvatten som används. Mittskåne Vatten uppmanar därför till att spara på vattnet för att minska vattenanvändningen och för att säkerställa att vattnet räcker till mat, dryck och hygien. Läs mer.

Vinnarna utsedda i fototävlingen ”Med kärlek till vatten”

Fler än 150 fotografier skickades in till fototävlingen "Med kärlek till vatten". Nu är vinnarna utsedda.

Bilderna som skickades in spänner över olika motiv och platser i de kommuner som finns längs Rönne å och Ringsjön – Eslöv, Hörby, Höör, Klippan, Åstorp och Ängelholm –  och som ingår i projektet ”Destination Rönne å och Ringsjön”.

20 utvalda bilder

En jury bestående av naturfotograf Stina Deurell, Curt Leidig och Dorte Bech Pedersen från naturfotoföreningen BioFoto Sverige, samt Gert Hellström och Annie Carlsson från Eslövs Fotoklubb, har granskat bidragen och valt ut 20 bilder.

Utställning i Medborgarcenter 15 september

Bilderna kommer att visas på utställningen ”Med kärlek till vatten” som öppnar fredagen den 15 september. I samband med utställningen kommer varje kommun att erbjuda vernissage med spännande aktiviteter samt föreläsningar och workshops om natur, foto, allemansrätt och hållbarhet.

I Höör kommer utställningen att visas i Medborgarcenter i kommunhuset på Södergatan 28.

Om tävlingen

Tävlingen ”Med kärlek till vatten” är en del av projektet Destination Rönne å och Ringsjön. Tävlingen är finansierad av Europeiska Jordbruksfonden för landsbygdsutveckling, Familjen Helsingborg och de medverkande kommunerna Eslöv, Hörby, Höör, Klippan, Åstorp och Ängelholm.

Läs mer om tävlingen och de vinnande bidragen. 

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of hoor.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.