Invigning av Tjörnarps utegym

Välkommen på invigning av Tjörnarps nya utegym, torsdagen den 27 juni klockan 15.00 på Röda torg.

Bildmontage: Händer knyter träningsskor på asfalterad mark. I toppen av bilden syns vimplar i olika färger.
För två år sedan invigdes ett nytt utegym i Norra Rörum. Nu har turen kommit till Tjörnarp!

Välkommen på en invigning med tal, bandklippning och fika. En instruktör från Friskis och svettis kommer dessutom att vara på plats för att visa hur maskinerna fungerar och tipsa om träningsövningar.

Besökare på det nya utegymmet kan se fram emot:

  • 6 träningsmaskiner
  • nya trädplanteringar
  • en grusgång som, tillsammans med gymmet, får belysning
  • fler parkeringsmöjligheter
  • nya bänkar.
Grönområde med grusgång.
Arbetet pågår för fullt på Röda torg.

Förbättra gemensamma uterummet

Utegymmet i Tjörnarp är en del av kommunens satsning på att få fler medborgare att på enkla sätt komma ut i naturen. Satsningen har resulterat i en upprustning av badplatser, nya slingor, hundrastgårdar och så klart – fler utegym. Att vara ute, träffas och aktivera sig bidrar till en ökad trygghet.

– Genom att förbättra det gemensamma uterummet i Tjörnarp hoppas vi kunna bidra till att göra Tjörnarp till en ännu bättre plats att bo på, att fler människor kan komma ut till en naturlig plats att träffas på och därmed också bidra till att öka tryggheten i samhället, säger kommunstyrelsens ordförande, Johan Svahnberg.

– Röda torg har en central placering i Tjörnarp och det känns positivt att kunna utveckla platsen med en aktivitetsyta som är en social mötesplats och även gör gott för hälsan, säger Susanne Löfström, gatu/parkchef.

Utöver utegymmen i Tjörnarp och Norra Rörum finns även ett på Jeppavallen och ett på Kvarnbäck.

Läs mer

Information om evenemanget i kommunens evenemangskalender

Invigning av utegym i Norra Rörum (Höörs kommuns webbplats)

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of hoor.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.