Eldningsförbud

På grund av den stora risken för bränder i skog och mark har Räddningstjänsten Skånemitt beslutat om eldningsförbud. Förbudet gäller från och med den 21 maj klockan 13. Eldningsförbudet gäller i Höörs kommun. Förbudet gäller tills vidare och kan kvarstå även om en mindre mängd nederbörd kan komma lokalt. Du får laga mat och grilla på fasta grillplatser. Läs mer om eldningsförbudet.

Hög vattenförbrukning – spara på vattnet

Just nu är vattenförbrukningen hög i kommunen och vattenverken har svårt att producera de mängder dricksvatten som används. Mittskåne Vatten uppmanar därför till att spara på vattnet för att minska vattenanvändningen och för att säkerställa att vattnet räcker till mat, dryck och hygien. Läs mer.

Nu är det dags att söka feriearbete

Du som är mellan 15 och 19 år, född 2003-2007 och är folkbokförd i Höörs kommun, är varmt välkommen att söka feriearbete inför sommaren. Det brukar vara många ungdomar som söker. I år finns det omkring 200 platser.

Så här ansöker du

Du gör din ansökan digitalt via kommunens hemsida.

När kan jag ansöka?

Du kan göra ansökan mellan den 18 februari och 20 mars. Dina chanser att få feriearbete ökar om du i din ansökan anger att du tänkt att arbeta inom flera områden. Gör din ansökan med hänsyn till din övriga planering i sommar som till exempel lovskola, konfirmation eller familjens semester.

Arbetsuppgifter

De flesta feriearbeten finns inom kommunens egna verksamhetsområden. Det finns även en del feriearbeten hos ideella föreningar. Majoriteten av feriearbetare finns inom:

  • service och försäljning
  • vaktmästeri, lokalvård och utomhusarbete
  • kök, restaurang och servering
  • förskola, kultur- och fritidsverksamhet
  • och vård och omsorg.

Arbetsuppgifterna varierar beroende på arbetsplats och uppdrag. Feriearbetet är förlagt till fyra timmar per dag. Arbetstid och schema bestäms av arbetsplatsen.

Feriearbetet pågår i tre veckor och i år finns det omkring 200 tjänster. Varmt välkommen med din ansökan!

Du kan läsa vanliga frågor och svar på kommunens hemsida.

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of hoor.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.