Nyhet på Musikskolan

Från och med vecka 38 får konstintresserade barn och ungdomar i Höör möjlighet att fördjupa sig i sitt eget skapande i Musikskolans nya satsning Bild & Form.

Emily Willman är konstnär och teater- och bildkonstpedagog och är just nu i färd med att starta igång Musikskolans nya satsning Bild & Form. I hyttan vid Kulturhuset Anders skapas nu en konstnärlig plats för barn och unga.

Många andra musik- och kulturskolor i Skåne har haft bild och form som kurstillval länge och vi tyckte att det vore kul om vi i Höör också kunde ha det. Musikskolan är redan en stark kulturpunkt för unga i Höör, men bild har inte funnits som tillval förrän nu. Här får barn och unga en chans att fördjupa sig i bild och form, säger Emily Willman.

Vecka 38 räknar man med att starta igång och den första kursen riktar sig till unga från 9 år upp till gymnasiet.

Bild & Form blir en minikonstskola och deltagarna ska få en möjlighet att utforska sitt eget bildspråk, men också möta andra som har samma intresse. Vi kommer jobba med massor av olika tekniker och vi kommer att göra egna utställningar. Vi kommer också att besöka andras utställningar för inspiration och input i det egna bildskapandet, säger Emily Willman.

Kursen kommer till att börja med vara på en fast dag i veckan, men om intresset är stort kan det också bli workshops på helger.

Ungdomarna får anmäla sig och sen hittar vi tider och grupper utifrån det. Vi hoppas att alla, som målar och tecknar mycket hemma och vill utveckla sitt skapande, ska anmäla sig. De som är nyfikna och tycker att det är spännande att prova på nya tekniker och material hittar sin plats här, avslutar Emily Willman.

Anmäl dig eller ditt barn till Bild & Form på Musikskolans sida

Emily Willman framför hyttan vid Kulturhuset Anders
Emily Willman är lärare på Musikskolans nya satsning Bild & Form.

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of hoor.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.