Anmälan, kö, avanmälan

För att börja på Kulturskolan behöver du skicka in en anmälan. Den behandlas i turordning utifrån anmälningsdatum. Du kan söka till Kulturskolan om du är folkbokförd i Höörs kommun.

Vårt mål är att ge plats till så många elever som möjligt. Dock blir vissa kurser såsom teater, piano, gitarr och bild & form ofta fulltecknade och då är det bra om du angett ett andrahandsval.

Om du önskar avbryta en kurs innan läsåret är slut avanmäler du dig i Kulturskolans administrativa system SpeedAdmin.

Anmälan

Du gör en anmälan med hjälp av Kulturskolans administrativa system SpeedAdmin via länken nedan. Du loggar in med ditt bank-ID. Observera att anmälan till ett ämne kan ske först det år som barnet når ämnets minimiålder. Har du önskemål om prioriteringar i dina val utöver de som finns i formuläret går det bra att lämna en kommentar i rutan som heter ”övriga upplysningar”. Anmälan kan göras löpande under läsårets gång men för att vara säker på att komma med inför höstens antagningar eller köbesked ska anmälan skickas in senast 30 april. Vill du som redan skapat ett konto i SpeedAdmin anmäla dig till ett ämne loggar du in som befintlig elev och gör dina val inne i SpeedAdmin.

Om önskad kurs är fulltecknad ställs barnet i kö efter anmälningsdatum. Anmälan till ett ämne kan ske först det år som barnet når ämnets minimiålder. På sidan kurser och grupper finns information om ålder för våra ämnen. Varje vår uppdateras alla köer. Då skickas ett mejl till dig från Kulturskolan med uppmuntran om att gå in i SpeedAdmin och bekräfta att du vill behålla din köplats. Om inget aktivt val görs stryks du automatiskt från kön.

Avanmälan

Vill du avsluta en aktivitet på Kulturskolan gör du det i vårt administrativa system Speedadmin, se inloggningslänk för befintliga elever ovan. Det går också bra att använda e-tjänst eller förtryckt blankett.
Observera att du måste betala hela avgiften även om du slutar mitt i en termin.
Avanmälan (e-tjänst)
Avanmälan (pdf)

Har du frågor om anmälan, köstatus, uppsägning av plats eller byta ämne kontakta Kulturskolans expedition. Se mejladress och telefonnummer i kontaktrutan.

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of hoor.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.