Legionellabakterier i bubbelpoolen i simhallen

Fredagen 12 april: Under ett rutinprov av vattnet i Höörs Bad och Sportcentrum påträffades legionellabakterier i bubbelpoolen. Du som nyligen har badat i bubbelpoolen och därefter blivit sjuk behöver vara uppmärksam på dina symptom och kontakta sjukvården. Läs mer här.

Ökad brandrisk

Det är torrt i skog och mark i kommunen just nu, vilket ökar risken för brand. Ska du bege dig ut i skog och mark i helgen och göra upp eld? Eller elda trädgårdsavfall på din egen tomt? I så fall behöver du vara försiktig.

All eldning sker under eget ansvar. Var därför mycket försiktig när du eldar och tänk efter före. Du är ansvarig för att kontrollera om eldning är tillåtet och lämpligt.

Du är även ansvarig för att se till så att elden inte sprider sig, även om eldning är tillåten. Vårdslöst beteende eller oaktsamhet kan leda till åtal.

Inget eldningsförbud men tänk på säkerheten

Om det är torrt i markerna och risken för gräs- och skogsbrand är stor kan Räddningstjänsten eller Länsstyrelsen fatta beslut om eldningsförbud.

Just nu är det tillåtet att elda, men det är ändå viktigt att tänka på säkerheten. Även om det inte råder eldningsförbud kan brandrisken vara hög och du bör hålla dig uppdaterad på brandriskprognosen. Vad som från början skulle vara en mysig grillning ute i naturen kan snabbt bli en mer allvarlig situation!

Eldning av trädgårdsavfall

Eldning av trädgårdsavfall ska ske i ihopsamlade, väl avgränsade högar alternativt i särskilt anordnad eldningstunna. Du får elda ris, kvistar och grenar, men inte löv, gräs och annat avfall som orsakar stora mängder rök.

Släck elden

Oavsett var du eldar, så behöver du alltid ha släckredskap till hands. En hink med vatten kan räcka, men vid en större eld kan krävas att du har vattenslangen redo.

Läs mer

Regler för att elda utomhus.

Säkerhet vid eldning i skog och mark.

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of hoor.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.