Legionellabakterier i bubbelpoolen i simhallen

Fredagen 12 april: Under ett rutinprov av vattnet i Höörs Bad och Sportcentrum påträffades legionellabakterier i bubbelpoolen. Du som nyligen har badat i bubbelpoolen och därefter blivit sjuk behöver vara uppmärksam på dina symptom och kontakta sjukvården. Läs mer här.

Patricia Saaek Klinteberg är Årets goda kraft

Det är Patricia Saaek Klinteberg som tilldelas utmärkelsen Årets goda kraft 2021. Patricia har tilldelats utmärkelsen för sin personliga drivkraft, engagemang och sitt arbete med den ideella organisationen ”Inte en kvinna till”.

Patricia utanför kommunhuset i Höör.
Årets goda kraft 2021: Patricia Saaek Klinteberg utanför kommunhuset i Höör

Patricia, som kommer från Höör, startade den ideella organisationen efter att hennes lillasyster blev mördad av sin manliga vän. Patricias personliga skäl till att driva organisationen gör att målen blir väldigt viktiga och tydliga för henne och andra.

Alldeles för många kvinnor faller offer för mäns våld, och jag ville göra något åt det. Jag ville vara en hjälpande hand för dessa kvinnor som dagligen lider på ett eller annat sätt. Det blev en helt ny organisation just för att den skulle vara ett minne av Elin – en kvinna som själv stod upp för kvinnor och var en fantastisk medmänniska. Hennes död skulle föra något gott med sig för de som ännu går att rädda, säger Patricia Saaek Klinteberg.

Organisationen verkar både lokalt och regionalt

Organisationen verkar både lokalt, regionalt och nationellt. Fokus ligger på att hjälpa och stödja kvinnor som har varit utsatta för mäns våld. Anknytningen till Höör har varit stort. ”Inte en kvinna till” har organiserat julbord för kvinnor och barn i Höör i samarbete med andra organisationer och verksamheter.

I julas organiserade vi ett stort julbord för kvinnor och barn i Höör. Vi bjöd på julmat som Höörs Gästgifwaregård sponsrade med, delade ut julklappar till alla barnen från deras önskelistor och lottade ut sponsrade julklappar till kvinnorna. Det blev en väldigt uppskattad kväll som bjöd på ett tryggt och glädjerikt julfirande – givetvis med tomte på plats! Det var fint att få ge dessa kvinnor och barn detta, eftersom julen, som så många andra högtider, annars är en tid där våldet ofta ökar på grund av att man är hemma mer och ofta är även alkohol inblandat, berättar Patricia Saaek Klinteberg.

Ser fram emot att göra skillnad i flera kvinnors liv

Patricia är föräldraledig just nu och organisationens arbete är därför på paus. Hon berättar om vilka planer som finns och hur organisationen vill arbeta i framtiden:

Vi kommer, bland annat, att starta upp en podd där gäster med olika yrkeskategorier kommer delta och prata om mäns våld mot kvinnor. Det är viktigt att låta kvinnornas röster bli hörda i podden. Deras berättelser måste bli hörda, och fler får på så sätt även veta att de inte är ensamma i detta elände, berättar Patricia Saaek Klinteberg.

Arbete som gör skillnad

Patricia Saaek Klinteberg ser utmärkelsen som en bekräftelse att organisationens arbete gör skillnad.

Jag blev väldigt glad men chockad att jag vann! Alla nominerade är helt fantastiska och värdiga vinnare, så jag trodde aldrig att ”lilla jag” skulle vinna. Men det visar samtidigt hur viktigt vårt arbete är, hur uppskattat det är och det visar också att min syster gjort avtryck och skillnad på Höör. Alltid saknad, aldrig glömd, säger Patricia Saaek Klinteberg

Hela motiveringen för utmärkelsen Årets goda kraft 2021

Patricia har tilldelats utmärkelsen för sin personliga drivkraft, engagemang och sitt arbete med den ideella organisationen Inte en kvinna till. Patricias personliga skäl till att driva kampanjen gör att målen blir väldigt viktiga och tydliga för henne och andra. Organisationen driver arbetet både lokalt och regionalt tillsammans med Patricias vänner och andra engagerade.

Organisationen, som har sitt ursprung i Höör har via media fått både lokal, regional och nationell spridning.

Utmärkelsen uppmärksammar en betydande gärning inom Höörs kommun

Årets goda kraft är en utmärkelse för att uppmärksamma en betydande gärning inom Höörs kommun. Utmärkelsen delas ut årligen. Gärningen bedöms genom nomineringar och vinnaren utses genom en omröstning bland medborgarna i Höörs kommun.

På vår webbplats kan du läsa om alla som var nominerade till utmärkelsen.

Höörsborna väljer vinnare

Höörsborna har fått rösta på fem nominerade som valdes ut bland de inkomna nomineringarna. Omröstningen, som skedde digitalt med hjälp av BankID, avslutades den 31 maj och utmärkelsen för 2021 delades ut vid Höörs kommunfullmäktige den 31 augusti 2022. För att utse en vinnande kandidat i omröstning var kravet att minst 3% av kommunens medborgare röstade. Vem som skulle få årets utmärkelse bestämdes av kommunstyrelsens arbetsutskott (KSAU) eftersom inte tillräckligt många medborgare röstade. KSAU valde att tilldela utmärkelsen till den kandidat som hade fått flest röster.

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of hoor.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.