Glass och tipspromenad på invigningen av Sätofta badplats

Nu är den upprustade badplatsen i Sätofta invigd. Här finns nu bland annat nya grillplatser, cykelparkering, utedusch och tillgänglighetsanpassad toalett.

Invigningen inleddes med tal och bandklippning av kommunstyrelsens ordförande, Johan Svahnberg. På plats fanns förutom kommunmedarbetare, en skara medborgare.

Kommunstyrelsens ordförande Johan Svahnberg har precis klippt det blågula bandet vid den upprustade badplatsen i Sätofta.
Kommunstyrelsens ordförande Johan Svahnberg klippte det blågula bandet.

– Upprustningen av badplatser i Höörs kommun görs för att våra medborgare ska trivas bättre i den egna kommunen. Det är också en miljösatsning, då barnfamiljer slipper köra till badplatser på andra orter, och kan helt enkelt njuta av sommaren här hemma i vår fantastiska sjö, säger Johan Svahnberg, kommunstyrelsens ordförande.

Efter tal och bandklippning tog Kulturskolan vid, och bjöd på skön livemusik med saxofonister ledda av musiklärare Olle Grane. Framträdandet avslutades med den vackra melodin ”Ta mig till havet” av Peter Lundblad.

Tipsrunda fråga 2: koka kaffe - på vilket sätt har det med badande att göra? 1. Det är gott med en kopp kaffe på stranden x. Inga särskilda 2. Det är ett av momenten för att ta simmärket Baddaren (gröna)
Under invigningen fanns möjlighet att gå en tipsrunda.

Under invigningen kunde besökare gå en tipsrunda som kommunen satt upp omkring badplatsen.

Bänk dekorerad med ballonger i kommunens färger. På bordet finns bubbelvatten, festis och godis.
Det bjöds på svalkande dryck, godis och glass.

Ballonger med kommunens färger prydde en av de nya bänkarna, och besökare kunde svalka sig med både dryck och glass.

Medarbetare på Höörs kommun. Från vänster kulturstrateg Sarah Horvath, friluftssamordnare Lotta Tornler och gatu/parkchef Susanne Löfström
Kulturstrateg Sarah Horvath, friluftssamordnare Lotta Tornler och gatu/parkchef Susanne Löfström var med på invigningen.

Lotta Tornler, friluftsamordnare på Höörs kommun och delaktig i projektet, berättar att det är kul att se något som bara varit idéer och kartskisser bli till verklighet.

– Det känns väldigt skönt att det blev klart i tid då översvämningen i början av året gjorde oss lite nervösa över tidplanen. Det var fint att se en blandning av besökare och härligt med saxofonisterna på bryggan, det kändes som att vi inte bara invigde badplatsen utan hela sommaren, särskilt när ”En vänlig grönskas rika dräkt” spelades, säger hon.

– Nu är Sätofta badplats klar och invigd, nu är det fullt fokus på nästa badplats, Gamla Bo, avslutar Lotta Tornler.

Utveckling av badplatser i Höörs kommun

Under våren har Sätofta badplats genomgått en omfattande upprustning och utveckling. Badplatsen är en av fyra av Höörs kommuns badplatser som utvecklas för att möta det ökade badintresset bland medborgare och turister. Utvecklingen är också en del av kommunens satsningar för att skapa en attraktiv boendekommun.

Läs mer

Sätofta badplats rustas upp

Utveckling av badplatser i kommunen

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of hoor.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.