Största förbättringen över en femårsperiod av alla skånska kommuner

Nu har Svenskt Näringsliv släppt sverigerankningen av företagsklimatet och resultatet visar att Höörs kommun klättrar 26 platser. Redan i maj i år stod det klart att Höörs kommun förbättrat sitt resultat för fjärde året i rad och det sammanfattande omdömet landar på 3,6 vilket är den högsta nivån sedan 2010.

Att Höörs kommun gör den största förbättringen över en femårsperiod av alla skånska kommuner tyder på en kulturförändring och det är jättekul, säger Peter Wollin, destinations- och näringslivschef i Höörs kommun.

Till vänster Peter Wollin, destinations- och näringslivschef, och till höger Johan Svahnberg, kommunstyrelsens ordförande i Höörs kommun.

Fortsatta kliv uppåt

Svenskt Näringsliv mäter varje år företagsklimatet i Sveriges alla kommuner och idag släpptes rankningen. Höörs kommun hamnar på plats 83 vilket är en betydande förbättring från föregående år då placeringen var 109 av Sveriges 290 kommuner.

– Att vi även i år stiger på riksplanet är väldigt positivt. Det visar att våra insatser och arbete sedan några år tillbaka med att utveckla företagsklimatet uppskattas av företagarna. Nu fortsätter vi arbetet i nära dialog med företagarna för att nå ännu längre, säger Peter Wollin, destinations- och näringslivschef i Höörs kommun.

Peter Wollin deltog under Svenskt Näringslivs presentation av resultatet på onsdagsmorgonen.

Se hela resultatet för Höörs kommun på Svenskt Näringslivs webbplats.

Nått två mål i kommunens näringslivsstrategi

I Höörs kommuns näringslivsstrategi står det:

”Höörs kommun ska senast 2023;

  • Ha ett sammanfattande omdöme över riksgenomsnittet i Svenskt Näringslivs undersökning.
  • Vara topp 100 i Svenskt Näringslivs ranking.”

Med dagens rankningsresultat har dessa två mål uppnåtts. Läs nyheten om företagarnas sammanfattande omdöme.

– Att stärka företagsklimatet är prioriterat och årets sverigerankning är ett tydligt bevis på att vi fortsatt gör bra ifrån oss. Nu fortsätter vi arbetet vi har påbörjat för att göra det ännu bättre för våra företagare framöver, säger Johan Svahnberg, kommunstyrelsens ordförande i Höörs kommun.

 

 

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of hoor.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.