Eldningsförbud

På grund av den stora risken för bränder i skog och mark har Räddningstjänsten Skånemitt beslutat om eldningsförbud. Förbudet gäller från och med den 21 maj klockan 13. Eldningsförbudet gäller i Höörs kommun. Förbudet gäller tills vidare och kan kvarstå även om en mindre mängd nederbörd kan komma lokalt. Du får laga mat och grilla på fasta grillplatser. Läs mer om eldningsförbudet.

Hög vattenförbrukning – spara på vattnet

Just nu är vattenförbrukningen hög i kommunen och vattenverken har svårt att producera de mängder dricksvatten som används. Mittskåne Vatten uppmanar därför till att spara på vattnet för att minska vattenanvändningen och för att säkerställa att vattnet räcker till mat, dryck och hygien. Läs mer.

Bli ledsagare eller avlösare

Är du intresserad av människor och att göra något meningsfullt tillsammans med en person som har andra förutsättningar? Då är kanske ledsagar- eller avlösaruppdraget är något för dig.

En ledsagare hjälper en ungdom eller vuxen med funktionsnedsättning att delta i samhällslivet utanför det egna hemmet. En avlösare avlastar i första hand vårdnadshavare till ett barn med funktionsnedsättning i deras hem.

Ledsagare

Som ledsagare följer du med en person med funktionsnedsättning på olika fritids- och kulturaktiviteter, utifrån personens egna önskemål.

Avlösare

Som avlösare avlastar du anhöriga i deras hem vilket innebär att du tillfälligt tar hand om, ger tillsyn och omvårdnad av barn eller ungdom med funktionsnedsättning alternativt en vuxen som fortfarande bor hemma.

Kvalifikationer och ersättning

Du behöver du ingen särskild utbildning. Det viktiga är att du har tid, engagemang och tycker om att hjälpa människor. Du behöver vara över 18 år och lämna in ett utdrag ur polisens belastningsregister.

För uppdrag som ledsagare eller avlösare får du en timanställning inom kommunen.

Intresseanmälan

Skriv ditt för- och efternamn (obligatoriskt)

Skriv din mejladress

Skriv ditt telefonnummer

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of hoor.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.