Eldningsförbud

På grund av den stora risken för bränder i skog och mark har räddningstjänsten Skånemitt beslutat om förbud mot eldning utomhus på mark. Förbudet gäller från och med den 11 juni. Eldningsförbudet gäller i Höörs kommun. Förbudet gäller tills vidare och kan kvarstå även om en mindre mängd nederbörd kan komma lokalt. Du får laga mat och grilla på fasta grillplatser. Du får grilla med grillkol, grillbriketter, på gasolgrill och i spritkök.

Bevattningsförbud

MittSkåne Vatten har fattat ett beslut om bevattningsförbud i Höör och Hörby. Bevattningsförbudet gäller från och med den 21 juni och tills MittSkåne Vatten upphäver den. Förbudet innebär att det kommunala dricksvattnet inte får användas till, till exempel, bevattning med vattenslang eller vattenspridare, att fylla pool eller uppblåsbar bassäng, badtunnor eller spa-bad, att tvätta med vattenslang eller högtryckstvätt. Här kan du läsa om förbudet

Företag, stöd och rådgivning

Höörs läge mitt i Skåne, nära Köpenhamn och övriga Europa, är en bra plats för företag. Höör är en utpräglad småföretagarkommun med cirka 1700 registrerade företag.

Duktiga människor och bra kommunikationer ger stora konkurrensfördelar. Många små företag i många olika branscher ger hög service till invånarna och företagen. Dagligvaruhandeln är stark. Vård och omsorg är en annan bransch som av tradition är stark i Höör. Besöksnäringen växer och drar nytta av den vackra naturen.

Vill du ha besök av kommunen?

Om du vill träffa representanter från kommunen för att berätta om ditt företag eller diskutera en mer specifik fråga kommer vi gärna och besöker dig. Kontakta näringslivschef Peter Wollin, så bokar vi en tid. Välkommen att höra av dig!

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of hoor.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.