Eldningsförbud

På grund av den stora risken för bränder i skog och mark har Räddningstjänsten Skånemitt beslutat om eldningsförbud. Förbudet gäller från och med den 21 maj klockan 13. Eldningsförbudet gäller i Höörs kommun. Förbudet gäller tills vidare och kan kvarstå även om en mindre mängd nederbörd kan komma lokalt. Du får laga mat och grilla på fasta grillplatser. Läs mer om eldningsförbudet.

Hög vattenförbrukning – spara på vattnet

Just nu är vattenförbrukningen hög i kommunen och vattenverken har svårt att producera de mängder dricksvatten som används. Mittskåne Vatten uppmanar därför till att spara på vattnet för att minska vattenanvändningen och för att säkerställa att vattnet räcker till mat, dryck och hygien. Läs mer.

Eldningsförbudet upphävs imorgon

Räddningscheferna i nordöstra Skåne har under dagen fattat beslut om att häva eldningsförbudet från och med imorgon, den 29 augusti.

Eldning utomhus är tillåten från och med den 29 augusti 2018, i Bromölla, Hässleholm, Hörby, Höör, Kristianstad, Osby och Östra Göinge kommun.

Vid eldning bör man alltid vara försiktig och då det fortfarande är torrt nere i marken bör efterbevakning efter eldning ske i minst 2 dagar.

Engångsgrillar på mark bör alltid undvikas.

Den som anlägger en eld har alltid ansvaret att se till så den blir släckt.

Räddningstjänsterna i Skåne nordost
Johan Sjöberg
Inre befäl

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of hoor.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.