En av Sveriges bästa pedagoger finns på Musikskolan i Höör!

Rytmikpedagogen Sylvia Loft, som jobbar på Höörs musikskola, har tilldelats Göran Lagervalls pedagogstipendium. Stipendiet delas ut "för betydelsefulla insatser inom det musikpedagogiska området och med särskild hänsyn tagen till utveckling och förnyelse av såväl den obligatoriska som den frivilliga musikundervisningen bland barn och ungdom."

Sylvia arbetar på Musikskolan i Höör och har gjort det sedan ungefär 25 år tillbaka. Hon undervisar i rytmik, förberedande musikundervisning, marimba och folkmusik. Hon arbetar också som musiklärare i årskurs 3 – 6 på Eden skola. Sylvia är rytmikpedagog utbildad på Musikhögskolan i Malmö. I sin undervisning arbetar hon med att stimulera barns sinnen för att uppleva musik på många olika sätt. Av kollegor beskrivs Sylvia som en mycket kunnig pedagog och en inspirationskälla!
Tillsammans med sin man har Sylvia de senaste åren hållit i Höörs midsommarfirande och varit ledare för dans kring granen på skyltsöndagen. Något som uppskattas av många Höörsbor.

Igår kväll var Sylvia i Stockholm för att hämta ut sitt stipendium på 25 000 kr. Det delades ut på Kungliga Musikaliska akademiens högtidssammankomst av prinsessan Christina. Ett stort grattis till Sylvia!

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of hoor.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.