Eldningsförbud

På grund av den stora risken för bränder i skog och mark har räddningstjänsten Skånemitt beslutat om förbud mot eldning utomhus på mark. Förbudet gäller från och med den 11 juni. Eldningsförbudet gäller i Höörs kommun. Förbudet gäller tills vidare och kan kvarstå även om en mindre mängd nederbörd kan komma lokalt. Du får laga mat och grilla på fasta grillplatser. Du får grilla med grillkol, grillbriketter, på gasolgrill och i spritkök.

Bevattningsförbud

MittSkåne Vatten har fattat ett beslut om bevattningsförbud i Höör och Hörby. Bevattningsförbudet gäller från och med den 21 juni och tills MittSkåne Vatten upphäver den. Förbudet innebär att det kommunala dricksvattnet inte får användas till, till exempel, bevattning med vattenslang eller vattenspridare, att fylla pool eller uppblåsbar bassäng, badtunnor eller spa-bad, att tvätta med vattenslang eller högtryckstvätt. Här kan du läsa om förbudet

En av Sveriges bästa pedagoger finns på Musikskolan i Höör!

Rytmikpedagogen Sylvia Loft, som jobbar på Höörs musikskola, har tilldelats Göran Lagervalls pedagogstipendium. Stipendiet delas ut "för betydelsefulla insatser inom det musikpedagogiska området och med särskild hänsyn tagen till utveckling och förnyelse av såväl den obligatoriska som den frivilliga musikundervisningen bland barn och ungdom."

Sylvia arbetar på Musikskolan i Höör och har gjort det sedan ungefär 25 år tillbaka. Hon undervisar i rytmik, förberedande musikundervisning, marimba och folkmusik. Hon arbetar också som musiklärare i årskurs 3 – 6 på Eden skola. Sylvia är rytmikpedagog utbildad på Musikhögskolan i Malmö. I sin undervisning arbetar hon med att stimulera barns sinnen för att uppleva musik på många olika sätt. Av kollegor beskrivs Sylvia som en mycket kunnig pedagog och en inspirationskälla!
Tillsammans med sin man har Sylvia de senaste åren hållit i Höörs midsommarfirande och varit ledare för dans kring granen på skyltsöndagen. Något som uppskattas av många Höörsbor.

Igår kväll var Sylvia i Stockholm för att hämta ut sitt stipendium på 25 000 kr. Det delades ut på Kungliga Musikaliska akademiens högtidssammankomst av prinsessan Christina. Ett stort grattis till Sylvia!

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of hoor.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.