Fiber till samtliga hushåll och företag

Höörs kommuns samarbetspartner Telia erbjuder från och med nu fiber till alla hushåll och företag i kommunen, både på landsbygd och i tätort.

Det var det unika budskapet när Telia och kommunerna Höör, Eslöv och Hörby höll gemensam pressträff under onsdagen. Erbjudandet gäller samtliga hushåll och företag i de tre kommunerna.

Det som banat väg för erbjudandet är bland annat ett samarbetsavtal som tecknades mellan Höörs kommun och Telia år 2014.

– Den underskriften, på det papperet, är jag stolt över för annars hade vi inte kommit så här långt, sade kommunalråd Anna Palm.

Glada deltagare på pressträff om fiber
Alla var glada över nyheten om fiber till alla. Från vänster: Peter Wikstrand, Zitius; Johan Eriksson, kommunchef i Hörby; Susanne Meijer, kommunalråd i Hörby; Irene Nyqvist, bredbandssamordnare i Hörby; Linda Hernström Telias sverigechef för fiber; Hans Magnusson, IT-strateg i Höör; Stefan Lissmark, kommunalråd i Höör; Anna Palm, kommunalråd i Höör; Johan Andersson, kommunalråd i Eslöv; Eva-Lena Nilsson, bredbandsamordnare i Eslöv och Johan Laszlo, kommunansvarig på Telia.

Höör har visat vägen

Sedan dess har Höör visat att det går att bygga kommersiellt även på landsbygden. Kommunens IT-strateg Hans Magnusson har varit pådrivande och framgångsreceptet är samordning, hjälp med upphandlingar och att understödja engagemanget ute i byarna.

– Till det geniala hör att grannar pratat med grannar och skapat engagemang, sade Stefan Lissmark, kommunstyrelsens ordförande i Höör och fick medhåll av Linda Hernström, chef för Telia fiber:

– De här samarbetsformerna som utvecklats visar hur vi ska jobba och jag vill tacka alla lokala ambassadörer därute, sade Linda Hernström.

Representanter från övriga kommunerna var också nöjda och Eslövs kommunalråd Johan Andersson erkände att de sneglat på Höörs sätt att arbeta med fiberutbyggnad.

Klart under nästa år

Telias erbjudande omfattar omkring 8800 hushåll och företag i de tre kommunerna. De som redan tecknat avtal med Telia kommer att få leverans under 2017. Hela utbyggnaden beräknas vara klar under 2018 och sker oavsett anslutningsgrad. Kostnaden för att ansluta sig är 19.900 kronor.

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of hoor.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.