Första spadtaget för nytt trygghetsboende i Höör

Igår togs det första spadtaget för ett nytt trygghetsboende i Höör. Äntligen börjar byggandet av 33 lägenheter som kommer att ingå i en ny kooperativ hyresgästförening i Höör. Här kommer hyresgästerna att kunna umgås, äta tillsammans med sina grannar, basta, använda hobbyrum för att skapa, använda uteköket, boulebanan utomhus och använda gårdens odlingslådor.

Höör befinner sig i en stark tillväxtfas och vi räknar med 200 nya bostäder de kommande åren. Trygga hem Höör bidrar med en mångfald bland boendeformerna när det är inriktat till personer över 65 år, säger Johan Svahnberg, kommunalråd, kommunstyrelsens ordförande i Höörs kommun och ordförande i Bangårdsterassen Trygga hem i Höör.

Ett nytt sätt att bo och leva

Bangårdsterrassen i Höör är ett trygghetsboende. Huset är utformat för en större gemenskap och chansen är stor att man hittar nya vänner bland grannarna. För att få flytta in i den kooperativa hyresrätten med extra allt på Västra stationsområdet ska man ha fyllt 65 år. Lägenheterna ligger mitt i Höör, nära tågstationen och med grönskan runt hörnet, med bara fem minuters promenad från Tjurasjö.

Förutom lägenheterna kommer det att finnas flera gemensamma rum, ett allrum med gott om sittplatser för dem som vill äta tillsammans, hobbyrum, spa med bastu och ett övernattningsrum som kan bokas av besökare.

Kooperativ hyresrätt

Att bo i en kooperativ hyresrätt har flera fördelar. Man får en tillgänglig och bekväm lägenhet utan att behöva satsa något eget kapital. Medlemsavgiften till föreningen är inte mer än 100 kronor. Genom medlemskapet i den kooperativa hyresrättsföreningen ges de boende inflytande över sitt eget boende.

Det är många som har visat intresse för de nya lägenheterna – 28 av 33 lägenheterna har redan fått hyresgäster. De flesta lägenheterna är tvåor och några treor. Alla lägenheter kommer att vara uthyrda innan november är slut. Det är kooperativa hyresrättsföreningen Bangårdsterassen Trygga hem Höör som har gett Riksbyggen uppdraget att bygga det nya trygghetsboendet.

Bangårdsterrassen

Den första spadtaget togs idag, den 3 november av Johan Svahnberg (M), kommunalråd i Höörs kommun och ordförande i kooperativa hyresrättsföreningen Bangårdsterassen Trygga hem, Ulrika Nyström, regionchef Riksbyggen, Thomas Ellkvist, vd, MVB Syd AB samt Birgitta och Torsten Hall, representanter för de boende. Inflyttning är planerad till juni år 2022.

Två personer i reflexvästar med spade på byggplats för den nya boendet.
Birgitta och Torsten Hall representerade de boende vid första spadtaget till det nya trygghetsboendet.

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of hoor.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.