Fritidshemmen ställer ut på biblioteket

Teknikerna är fria och blandade när kommunens fritidshem ställer ut sina verk på biblioteket. Besökaren kommer att få se allt från målningar till inredning av skokartonger.

Lustfyllt lärande är samlingsnamnet för utställningen, men utöver det är friheten stor.
– Vi vill inte styra så mycket utan elevernas kreativitet ska få flöda fritt, säger Anna-Lena Svensson, fritidspedagog och samordnare för projektet.

Stort att få ställa ut

Alla kommunala fritidshem deltar i utställningen som startar på måndag den 12 mars och pågår till den 23 mars, på Höörs bibliotek.
– Eleverna tycker detta är jätteroligt och har verkligen jobbat på. Att få se sina egna saker på en utställning är stort, berättar Anna-Lena Svensson.

Utställningen är också ett tillfälle för eleverna att se vad andra har gjort och få ytterligare inspiration och idéer.

Aktuella ämnen och stor variation

Besökaren kommer att få se många olika alster och stor variation. Teknikerna är många och blandade. Varje fritidshem och varje elev har arbetat med ämnen som är aktuella för närvarande.
– Vi vill visa vad vi gör på fritidshemmen och att barn fortfarande kan skapa. De sitter inte bara med datorer och spelar spel, säger Anna-Lena Svensson.

Blivit tradition

Fritidshemmens utställning på biblioteket har blivit något av en tradition. Den avslutar en intensiv och kreativ period, ger ett tydligt mål för eleverna och ett tillfälle för allmänheten att få en inblick i fritidshemmens verksamhet.

Precis som all annan pedagogisk verksamhet lyder fritidshemmen under läroplanen, som bland annat säger att eleverna ska ge eleverna möjlighet att skapa och uttrycka sig genom olika estetiska uttrycksformer.

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of hoor.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.