Full pott till kultur i skolan

Höörs kommun får 374 000 kronor i bidrag för Skapande skola kommande läsår. Pengarna är öronmärkta för kultur i skolan.

– Vi har fått alla pengar vi sökte och jag är så glad, för då kan vi bara köra på precis som vi planerat, säger Sara Horvath, kultursekreterare i Höör.

Teater, dans och opera

Varje årskurs kommer att få en kulturupplevelse under läsåret. Förskoleklasserna, sjuorna och åttorna ska till exempel arbeta med teater, medan årskurs 1 får träffa Mamma Måd och arbeta med kamratskap med hjälp av kulturens uttrycksformer.
Årskurs 2 sysslar med dans, medan tredjeklassarna kommer att få besök av Malmö Opera, som ska hålla workshops och visa en föreställning på kulturhuset Anders.

Tillgång till kultur

Fyrorna ska besöka Kulturen i Lund och se en utställning om medeltiden. Femmor och sexor träffar författare och årskurs 9 kommer att få bekanta sig med konst på Wanås.

– Jag vill att barnen ska få se hela bredden av kultur och hoppas att eleverna ska hitta något som de tycker verkar intressant, säger Sara Horvath.

Skapande skola är ett statsbidrag som hanteras av Kulturrådet. Målet är att eleverna ska få tillgång till kulturens alla uttrycksformer och möjlighet till eget skapande.

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of hoor.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.