Legionellabakterier i bubbelpoolen i simhallen

Fredagen 12 april: Under ett rutinprov av vattnet i Höörs Bad och Sportcentrum påträffades legionellabakterier i bubbelpoolen. Du som nyligen har badat i bubbelpoolen och därefter blivit sjuk behöver vara uppmärksam på dina symptom och kontakta sjukvården. Läs mer här.

Förskolebarn välkomnas till Munkarp och Fogdaröd

Natten till fredag utbröt en brand på Holma förskola. Ingen kom till skada, men förskolan och nattis kan inte längre vara i lokalerna. Istället välkomnas förskolebarnen till Munkarp dagtid och nattisbarnen välkomnas till Fogdaröd.

Kommunen och HFAB har under några intensiva dagar arbetat med att hitta och anpassa nya lokaler till Holmas förskole- och nattisverksamhet. Från och med onsdag morgon den 1 februari öppnar Munkarps förskola så att samtliga barn med plats dagtid på Holma istället kan få barnomsorg i Munkarp. I och med att nattverksamhet har extra säkerhetskrav är det inte möjligt att även ha nattisverksamhet i Munkarp. Istället kommer nattis från och med klockan 18.00 den 1 februari att flytta in på Ekbacken på Fogdaröd.

Munkarps förskola

Barnen kan lämnas på förskolan i Munkarp från och med klockan 06.00 den 1 februari. Observera att det inte är tillåtet att köra hela vägen upp till skolbyggnaden utan parkering finns på andra sidan vägen.

Här ser du hur du lättast kör från Höör till Munkarps förskola.

Höörs kommun arbetar med att få fram en lösning så att även de utan körkort och bil kan ta sig till förskolan. Ett alternativ som redan finns är att ta ringbuss 448 från Höör mot Norra Rörum. Den går tre turer på morgonen och tre turer på eftermiddagen. Hållplatsen i Munkarp heter ”Munkarps by”.

Sök tidtabeller och linjekartor på Skånetrafikens hemsida.

Nattis på Fogdaröd

Nattis har stått utan lokaler sedan branden på Holma, men den 1 februari flyttar verksamheten in på Ekbacken på Fogdaröd. Nattis öppnar klockan 18.00 och om barnen före det har gått på förskolan i Munkarp ombesörjer kommunen transport till Ekbacken.

Ekbacken ligger på adress Norra Fogdarödsvägen 2E. Parkeringen ligger vid byggnaden bredvid på Norra Fogdarödsvägen 2D.

Här ser du hu du lättast tar dig till Ekbackens parkering.

Branden

Det var under natten till fredagen som brandlarmet på Holma gick igång. En av personalen lämnade nattavdelningen för att kontrollera. När hon upptäckte rök i korridoren utanför stängde hon dörren, helt enligt riktlinjerna, och såg därmed till att nattavdelningen i princip skyddades helt från röken.

Evakuering gjordes och räddningstjänsten larmades. Både personal och barn undersöktes av medicinskt ansvarig som konstaterade att samtliga var helt oskadda. När räddningstjänsten tog sig in i den rökfyllda delen av förskolan kunde de konstatera flera glödbäddar och glödbränder inne i ett större rum. Vad som orsakat branden är oklart, men i nuläget finns det inget som tyder på att den skulle ha varit anlagd.

Uppdatering 1/2 – återflytt

Fastighetsägaren till den brandskadade byggnaden har som målsättning att ha Holmas lokaler återställda om sex månader, det vill säga någon gång runt augusti månad, varav verksamhet då också kan flytta tillbaka. Det gäller både förskolans och nattis verksamhet.

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of hoor.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.