Höör går före i HBTQ-arbetet

- Jag vet ingen annan kommun som arbetar så här brett, men min förhoppning är att detta ska sprida sig, säger Linda Leveau på Kommunförbundet Skåne.

Linda Leveau
Linda Leveau är värdegrundsutvecklare på Kommunförbundet Skåne och håller i utbildningarna för Höörs kommun.

Homosexuella, bisexuella och transpersoner drabbas fortfarande av diskriminering och andra kränkningar i det svenska samhället. Höörs kommun tar nu på sig ledartröjan och genomför en unik satsning för att motarbeta alla former av diskriminering med start i HBTQ-frågan.

Höörs kommun är först i Skåne med en HBTQ-plan enligt en utvärderad modell. Sedan årsskiftet har 150 medarbetare, chefer och politiker gått en utbildning. Nu genomförs en femdagarsutbildning för allt från vaktmästare, badvakter, VA-chefer till socionomer och bibliotekarier.

Kunskap om likabehandling

Camilla Lindhe är HR-chef och den som driver likabehandlingsarbetet i kommunen. Hon har ett genuint intresse för likabehandling.

– Vi vill uppnå ett mera normkritiskt förhållningssätt, kunskap om likabehandling och utrymme för alla oavsett hur man definierar sig. Allt började med en motion om att Höör behöver en HBTQ-plan. Att politikerna antog den var en avgörande förutsättning för arbetet. Nu ska vi göra verkstad av planen så det inte bara blir ett dokument, säger Camilla Lindhe.

Läs hela pressmeddelandet från Kommunförbundet Skåne

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of hoor.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.