Höör hyllas för sina ungdomssatsningar

Det senaste året har Höör satsat på kommunens ungdomar. Något som resulterade i en topplacering när KFUM i måndags avslöjade sin årliga ungdomskommunranking.

För två år sedan var Höör en av de skånska kommuner som lyckats klättra flest placeringar på KFUM:s lista. I år tillhör Höör topp fem av skånska kommuner som satsar mest på sina ungdomar.

– Vi har dubblerat antalet fritidsgårdar och har tillsammans med i princip alla föreningar kunnat erbjuda gratis test av aktiviteter som budo och kanoting, säger Freddy Friberg, kultur- och fritidschef.

Höör är även med i demokratiprojektet Ung i MittSkåne. En satsning för stärkt inflytande bland landsbygdens unga i den lokala demokratin.

Fick diplom

Representanter från kommunen var i måndags på plats hos KFUM i Ystad och tog emot ett diplom samt berättade om ett par av de satsningar som har gjorts.

– Vi uppskattar att vi har blivit uppmärksammade och hoppas kunna fortsätta med vårt ungdomsarbete, säger Freddy Friberg.

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of hoor.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.