Legionellabakterier i bubbelpoolen i simhallen

Fredagen 12 april: Under ett rutinprov av vattnet i Höörs Bad och Sportcentrum påträffades legionellabakterier i bubbelpoolen. Du som nyligen har badat i bubbelpoolen och därefter blivit sjuk behöver vara uppmärksam på dina symptom och kontakta sjukvården. Läs mer här.

Ingen fiberanslutning för alla

De senaste dagarna har ett antal hushåll runtom i Höör fått meddelandet att fiber inte kommer att kunna byggas på deras tomt. Zitius har tagit beslutet efter ett flertal försök och kan nu konstatera att de förutsättningar som krävs för att bygga inte har gått att uppfylla.

Det är flera faktorer som bland annat kundintresse, tillstånd och markavtal för att bygga samt entreprenadfrågor som gemensamt påverkat Zitius beslut. Zitius tittar redan på möjligheterna att använda sig av alternativa tekniska lösningar för att leverera en säker och snabb bredbandsanslutning till de påverkade hushållen. Från kommunens sida kommer vi fortsätta jobba för att Zitius fullföljer de ingångna avtalen som finns och för att hitta lösningar på den uppkomna situationen.

För frågor kan du som konsument vända dig till Zitius. Kontaktuppgifterna ser ni till höger.

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of hoor.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.