Eldningsförbud

På grund av den stora risken för bränder i skog och mark har räddningstjänsten Skånemitt beslutat om förbud mot eldning utomhus på mark. Förbudet gäller från och med den 11 juni. Eldningsförbudet gäller i Höörs kommun. Förbudet gäller tills vidare och kan kvarstå även om en mindre mängd nederbörd kan komma lokalt. Du får laga mat och grilla på fasta grillplatser. Du får grilla med grillkol, grillbriketter, på gasolgrill och i spritkök.

Bevattningsförbud

MittSkåne Vatten har fattat ett beslut om bevattningsförbud i Höör och Hörby. Bevattningsförbudet gäller från och med den 21 juni och tills MittSkåne Vatten upphäver den. Förbudet innebär att det kommunala dricksvattnet inte får användas till, till exempel, bevattning med vattenslang eller vattenspridare, att fylla pool eller uppblåsbar bassäng, badtunnor eller spa-bad, att tvätta med vattenslang eller högtryckstvätt. Här kan du läsa om förbudet

Lars Hektor Årets Höörsambassadör 2018

Löparen Lars Hektor är årets Höörsambassadör 2018. Han nominerades för att han med sitt ideella engagemang och tillsammans med Tjörnarps Motionsförening under fem års tid har utvecklat det välrenommerade Ultra Trailloppet “Tjörnarparen”.

Loppet har inte bara lockat deltagare från hela Sverige utan även från Norge och Danmark och Lars Hektor har därigenom bidragit till att denna motionsform växer. Han är ett perfekt exempel på Höörs vision och har med sitt ideella arbete verkligen stärkt kommunens attraktionskraft.

En god ambassadör för Höörs kommun

Utmärkelsen Årets Höörsambassadör ska gå till en person, ett företag eller en förening som visat sig vara en god ambassadör och marknadsförare av Höörs kommun. Nomineringen av Årets Höörsambassadör sker i samarbete med Företagarna i Höör. Beslut om vem som ska utses fattas av Kommunstyrelsen. Utmärkelsen delades ut den 1 mars 2019 vid Företagarna i Höörs årliga Guldfest.

Årets företagare 2018 och andra priser

På Guldfesten delade Företagarna i Höör ut gesällbrev och priser till Årets Företagare och Årets Nyföretagare. Årets Företagare 2018 blev Torbjörn och Peter Strid på Maglasäte Gård AB. Årets Nyföretagare blev Arvid Nyman på Grön Sol AB. Gesällbrev som frisör delades ut till Cecilia Görtz och Fredrica Åkerlund. Gesällbrev som hudterapeut delades ut till Indira Jespersen.

Stort grattis till alla pristagare!

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of hoor.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.