Minimässa för årskurs åtta

Social sektor i Höörs kommun arrangerar en minimässa för eleverna i årskurs åtta under Vård- och omsorgscollegeveckan. Mässan är en satsning för att sätta ett extra fokus på möjligheterna att jobba inom vård och omsorg.

– Syftet är att ungdomarna ska få veta vilka jobb som finns inom Social sektor och förhoppningsvis bli lite nyfikna, säger Kent Andersson, enhetschef inom hemtjänsten.

I år är det andra gången mässan arrangeras. Första gången var 2018 och i utvärderingen var alla, både skola och vård och omsorg, positiva till att arrangera den i år igen.

Eleverna får både lyssna och prova

På mässan finns representanter från kommunens särskilda boenden, larmgruppen, hemtjänsten, omsorgen om personer med funktionsvariationer, sjukgymnaster och arbetsterapeuter. Eleverna får först lyssna på de olika yrkeskategorierna när de berättar om sina arbeten och sedan prova till exempel olika förflyttningshjälpmedel.

Positivt med samverkan

Anna Hansmar, enhetschef inom hemtjänsten, säger att det verkligen är roligt att genomföra mässan – och att samverka med skolan – och hon hoppas att mässan kan utvecklas ännu mer inför nästa år.

Aktiviteter för att lyfta vård- och omsorgsveckan

Vård- och omsorgscollegeveckan, VO-Collegeveckan 2019, som anordnas vecka 42, fylls av lokala och regionala aktiviteter för att lyfta vård- och omsorgssektorn runt om i Sverige. Att delta under och att anordna VO-Collegeveckan är frivilligt och sker efter lokala och regionala förutsättningar. Ändamålet med veckan är att främja nationella, regionala och lokala satsningar som leder till att behovet av personal- och kompetensförsörjningen inom vård och omsorg tillgodoses.

Här kan du läsa mer om VO-Collegeveckan 2019

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of hoor.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.