Eldningsförbud

På grund av den stora risken för bränder i skog och mark har räddningstjänsten Skånemitt beslutat om förbud mot eldning utomhus på mark. Förbudet gäller från och med den 11 juni. Eldningsförbudet gäller i Höörs kommun. Förbudet gäller tills vidare och kan kvarstå även om en mindre mängd nederbörd kan komma lokalt. Du får laga mat och grilla på fasta grillplatser. Du får grilla med grillkol, grillbriketter, på gasolgrill och i spritkök.

Bevattningsförbud

MittSkåne Vatten har fattat ett beslut om bevattningsförbud i Höör och Hörby. Bevattningsförbudet gäller från och med den 21 juni och tills MittSkåne Vatten upphäver den. Förbudet innebär att det kommunala dricksvattnet inte får användas till, till exempel, bevattning med vattenslang eller vattenspridare, att fylla pool eller uppblåsbar bassäng, badtunnor eller spa-bad, att tvätta med vattenslang eller högtryckstvätt. Här kan du läsa om förbudet

Nattvandrare sökes!

Nattvandring Höör söker fler deltagare. Vill du hjälpa till att skapa trygghet och vara ett stöd för ungdomar i Höör?

Att nattvandra är lika viktigt som det är enkelt. Det handlar mest om att vara där, fråga hur någon mår och lyssna. Men de timmar du ger kan få enormt stor betydelse. Många unga som är ute kvällar och nätter saknar trygga vuxna.

Tusen kronor till klubbkassan

Att nattvandra är ett ideellt arbete, men föreningar som deltar kan tjäna en slant. Den förening som ställer upp med tre nattvandrare i två timmar får 1000 kr till föreningskassan.

Utbildning och försäkring

Nattvandring Höör vandrar fredagar och lördagar samt vid särskilda evenemang. Föreningen ordnar regelbundet utbildning för alla som vill bli nattvandrare. Som nattvandrare är du också försäkrad via föreningen.

Kontakta Jörgen Nilsson 0725-561 404, eller Petra Sjöstrand, 0768-829 790 om du vill veta mer.

Nattvandring Höör är en förening som är ansluten till nattvandring.nu. Föreningen har ett avtal kring nattvandring, ”Trygg ungdom”, med Föreningsalliansen och Höörs kommun.

Nattvandring Höör har en sida på Facebook.

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of hoor.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.