Nu börjar ansökningen om resekort för dig som börjar årskurs två eller tre

Nu är det dags för dig som börjar årskurs två eller tre på gymnasieskolan i höst att ansöka om en ny reseperiod på ditt resekort. Ansökan görs digitalt på kommunens webbplats senast den 18 juni. Det är viktigt att du sparar ditt kort inför nästa läsår. Till hösten laddas en ny period på kortet som du har idag.

Du som är vårdnadshavare eller elev som är äldre än 18 år och har bankID, ansöker om en ny reseperiod senast den 17 juni via vår e-tjänst. Ny period, som gäller från och med höstterminen 2021, laddas på samma kort som du använder idag. Det är viktigt att du sparar ditt kort över sommaren. Du som börjar årskurs ett ansöker om ditt resekort efter den 1 juli.

Om du förlorar ditt kort

Det är viktigt att du sparar ditt kort. Skånetrafiken laddar ny period på ditt resekort efter att vi har behandlat din ansökan. Har du förlorat ditt kort kan du köpa ett nytt kort på kommunhusets medborgarcenter. Nytt kort kostar 100 kronor.

Ansök via e-tjänst på kommunens webbplats

Det snabbaste sättet att ansöka om en ny period är genom att använda sig av e-tjänsten Ansökan om resekort för gymnasieskolan läsåret 2022/2023 på vår webbplats. För att ansöka om ny period måste du vara 18 år gammal och ha bankID. Är du under 18 år är det din vårdnadshavare som gör ansökan.

Har du inte bankID?

Du som inte har bankID kan göra en ansökan genom att fylla i en blankett som finns på kommunhusets medborgarcenter.

Ny period från augusti

Den nya perioden, som laddas på ditt kort, kommer att vara giltig från den 4 augusti 2022 till och med den 16 juni 2023. För att vara behörig till resekort för gymnasielever måste du ha minst 6 kilometer till gymnasieskolan och vara född år 2003 eller senare.

Du kan läsa mer om hur du ansöker om resekort på vår hemsida.

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of hoor.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.