Eldningsförbud

På grund av den stora risken för bränder i skog och mark har Räddningstjänsten Skånemitt beslutat om eldningsförbud. Förbudet gäller från och med den 21 maj klockan 13. Eldningsförbudet gäller i Höörs kommun. Förbudet gäller tills vidare och kan kvarstå även om en mindre mängd nederbörd kan komma lokalt. Du får laga mat och grilla på fasta grillplatser. Läs mer om eldningsförbudet.

Hög vattenförbrukning – spara på vattnet

Just nu är vattenförbrukningen hög i kommunen och vattenverken har svårt att producera de mängder dricksvatten som används. Mittskåne Vatten uppmanar därför till att spara på vattnet för att minska vattenanvändningen och för att säkerställa att vattnet räcker till mat, dryck och hygien. Läs mer.

Ny förskola på Fogdaröd

Den har bara varit öppen i drygt två veckor och det luktar nytt. Allt är inte riktigt på plats, men personalen är här och många barn har redan börjat.

– Det är bara positivt att det inte är helt färdigt, då kan vi fixa det sista tillsammans med barnen, säger förskolechef Pia Strandell.

Rekordfart

Fogdaröds förskola har bara varit öppen i två veckor. Den är byggd i rekordfart, av paviljonger, men känslan är allt annat än provisorisk.

– Det här känns som en riktig förskola. Väldigt funktionell och med stora ytor, säger en nöjd Pia Strandell.

Pia Strandell
Förskolechef Pia Strandell är mycket nöjd med den nya förskolan.

Eget kök

Förskolan har också utrustats med ett eget tillagningskök och en egen kock, som börjar i oktober. Även utemiljön är inspirerande och har kommit till genom ett gott samarbete mellan förskolans personal och kommunens gatu- och parkavdelning, med arbetsledare Anders Nilsson i spetsen.

Inspirerande utemiljö

Resultatet är bland annat färgglada tunnlar tvärs genom en gräsklädd kulle och en hinderbana för motorik och balans. Utemiljön är inte väldigt påkostad, men finurlig och kreativ. Om suget ändå skulle bli stort efter gungor och annan klassisk lekutrustning ligger Fogdaröds lekplats precis intill.

En fläkt av Italien

Förskolan består av fyra avdelningar. Pedagogiken är Reggio Emilia-inspirerad och de fyra avdelningarna har därför fått namn efter italienska konstnärer och uppfinnare, som Leonardo och Michelangelo.

Stor efterfrågan

Fogdaröds förskola är provisorisk, men kommer att vara i drift i åtminstone fem år. Lösningen är ett sätt att möta ett ökande behov av förskoleplatser. Många barnfamiljer väljer att flytta just till Höör och prognosen för de närmaste åren är att det kommer att behövas en ny förskole­avdelning per år.

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of hoor.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.