Ny räddningschef för Höör och Hörby

I januari hälsar vi vår nya räddningschef Per Björkman välkommen till Höörs kommun. Efter många år på Räddningstjänsten Syd har han nu valt Höör som arbetsplats.

– Det som attraherade mig att söka tjänsten var att Räddningstjänsten Höör-Hörby har ett gott rykte och förutom räddningstjänst och olycksförebyggande arbete så ansvarar vi för civilt försvar, krisledning, säkerhet och trygghet.

Aktiv fritid

Per bor i Lund med sin fru, har två vuxna döttrar och när han är ledig springer han gärna en sväng. Rekordet på milen är 45 minuter! En ömmande häl har dock tillfälligt stoppat löprundorna så därför ser han fram emot att börja simträna på Höörs Bad och Sportcentrum efter jul- och nyårshelgerna. Först ska han emellertid bara se till att ro projektet Lundaspelen i hamn i mellandagarna. Per är nämligen också, som före detta handbollsspelare, väldigt engagerad i handbollsföreningen Lugi på sin fritid.

Ingen pojkdröm

– Att bli brandingenjör var ingen direkt pojkdröm men när jag var drygt 20 år gammal, och avslutat min FN-tjänst i Libanon, fick jag syn på brandingenjörsprogrammet i Lund, som var ganska nytt då, och blev lite intresserad.
Som nyutbildad började Per sin karriär på räddningstjänsten i Avesta, fortsatte därefter till Lunds Brandförsvar och hamnade sedan på Malmö Brandkår. 2006 bildades Räddningstjänsten Syd i Malmö där han arbetat fram tills nu.

Ett roligt och meningsfullt jobb

Det som driver och inspirerar Per i arbetet som räddningschef är framförallt att känna att han gör nytta och kan hjälpa människor. Han tycker om flexibiliteten i yrket, att arbeta i lag och att utveckla nya modeller gällande till exempel säkerhetsfrågor.
– Jag gillar variationen mellan kontorsarbete och praktiskt arbete. Överhuvudtaget innebär jobbet mycket samspel med andra och det tycker jag är jätteroligt!

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of hoor.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.