Hög vattennivå i Ringsjön

Vattennivån i Ringsjön är hög. Kommunen har tät kontakt med Länsstyrelsen och övriga myndigheter och följer utvecklingen noga.
Läs mer om översvämningarna.

Nya öppettider på kommunhuset

Med start idag håller kommunhuset och växeln öppet över lunchen. De nya öppettiderna är ett led i arbetet med ökad service och tillgänglighet.

Förändringarna innebär att öppettiden i kommunhuset ökar med trekvart och telefontiden med två timmar i veckan.

– Vi vill öka tillgängligheten och göra det möjligt att komma in och fixa ärenden på lunchen, säger Anna Karlqvist, arbetsledare i kommunens medborgarcenter.

Omfördelning av tid

För att kunna ha öppet på lunchen har en halvtimme på morgonen och en halvtimme på fredagseftermiddagen kapats. Kommunhus och växel öppnar nu klockan 8.00 istället för 7.30.

– Vi har haft ytterst få besök och samtal mellan klockan 7.30 och 8.00. Vi har fördelat om till tider som är mer attraktiva, säger Anna Karlqvist.

Medborgarcenter – för snabbare hjälp

Det är inte bara öppettiderna som förändras. I kommunhusets foajé växer ett medborgarcenter fram, med fyra kommunvägledare som tar emot, vägleder och svarar på frågor. Det är också kommunvägledarna som svarar när du ringer kommunens växel.

– Vi kan besvara många frågor och lösa enklare ärenden direkt, men självklart kopplar vi även samtal vidare när någon behöver prata med en handläggare och när beslut ska tas, säger Anna Karlqvist.

Gradvis utökad service

Medborgarcentrets fyra kommunvägledare har god kunskap om kommunens alla verksamheter. De hjälper bland annat Mittskåne Vatten med fakturafrågor och utfärdar Jojo-kort till skolelever. Utbudet av tjänster som Medborgarcentret kan fixa direkt kommer att utökas.

Något som medborgarcentret hoppas kunna införa är att snabbt ta fram ritningar över fastigheter.
– Vi har sett att det finns en stor efterfrågan på den servicen, avslutar Anna Karlqvist.

Här är kommunhusets nya öppettider

Måndag-Torsdag: 08.00-16.30
Fredag: 08.00-15.00
De nya tiderna gäller telefonsamtal och besök till kommunhuset, Södergatan 28, Höör.

Välkomna!

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of hoor.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.