Eldningsförbud

På grund av den stora risken för bränder i skog och mark har räddningstjänsten Skånemitt beslutat om förbud mot eldning utomhus på mark. Förbudet gäller från och med den 11 juni. Eldningsförbudet gäller i Höörs kommun. Förbudet gäller tills vidare och kan kvarstå även om en mindre mängd nederbörd kan komma lokalt. Du får laga mat och grilla på fasta grillplatser. Du får grilla med grillkol, grillbriketter, på gasolgrill och i spritkök.

Bevattningsförbud

MittSkåne Vatten har fattat ett beslut om bevattningsförbud i Höör och Hörby. Bevattningsförbudet gäller från och med den 21 juni och tills MittSkåne Vatten upphäver den. Förbudet innebär att det kommunala dricksvattnet inte får användas till, till exempel, bevattning med vattenslang eller vattenspridare, att fylla pool eller uppblåsbar bassäng, badtunnor eller spa-bad, att tvätta med vattenslang eller högtryckstvätt. Här kan du läsa om förbudet

Ökad sponsring till våra ungdomsföreningar

Nu finns miljöpåsarna med texten "Jag stödjer Höörs ungdomsföreningar" att köpa. Påsarna innebär att du på ett enkelt sätt kan vara med och sponsra våra föreningars ungdomsverksamheter. 

Påsen kostar fem kronor och kommer att säljas på ICA i Höör till att börja med. ICA lämnar ett bidrag på två kronor per såld påse och kommunen en krona per såld påse. Sparbanksstiftelsen ger också ett bidrag och Föreningsalliansen sköter det administrativa. Intäkterna för försäljningen fördelas till föreningarna enligt kommunens underlag på lokalt aktivitetsstöd till bidragsberättigade föreningar.

Samarbete bakom sponsringen

Den specialtryckta miljöpåsen är ett samarbete mellan Höörs kommun, ICA i Höör, Sparbanken Skåne och Höörs Föreningsallians. Parterna skrev i juni i år under ett avtal angående ökad sponsring till bidragsberättigade ungdomsföreningar i Höörs kommun. Fler företag är välkomna att vara med och sponsra.

Läs nyheten om avtalet som skrevs den 4 juni 2019

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of hoor.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.